Miért ment tönkre a második lengéscsillapító is? Elképzelhető hogy selejtes alkatrészt vettem?
Figyelt kérdés
Vettem egy autót júniusban aránylag jó állapotban volt. A hátsó lengéscsillapító viszont nem végezte a dolgát már rendesen. Folyamatosan lengett az autó hátulja és elpattogott az útról. Ugye ez a lengéscsillapító teleszkóp hibája. Kicseréltem kb 1 hónappal ezelőtt mind a kettő hátsót. Meg is szűnt a probléma az autó szépen gurult az úton. Egy 3-4 napja viszont kezdem érezni hogy megint jobban leng a hátulja a kelleténél és kezd egyre erősödni. Nem annyira mint azelőtt de azért már érezhető a különbség. Lehetséges hogy a teleszkóp amit vettem hibás eleve? Más ötletem nincs már hogy ez mitől lehet. Az elsők nem voltak cserelve de lassan csereérett lesz azis. Esetleg az elsők hibája hat ki a hátsókra?2017. okt. 29. 10:39
1/10 A kérdező kommentje:
A rugós tag és a teleszkóp az külön van és amit vettem bele az bilstein szóval még nem is a legolcsóbb
2017. okt. 29. 10:44
2/10 anonim válasza:
Lehet nem csak a lengéscsillapítód ment ki és a drágább utángyártott sem biztos, hogy jobb.
3/10 A kérdező kommentje:
De micsoda? Más ott nincs ami ilyen hibát okozhat. Egy lengőkar van még ott de az csak oldalirányú erőt vesz fel
2017. okt. 29. 11:33
4/10 anonim válasza:
a számlával vidd vissza..ha nem hajlandók megvizsgálni, akkor fogyasztóvédelem.
nekem tizenkét éve ugyanúgy működik, nincs változás.
amúgy a hátsó kerekek ki vannak centírozva?
5/10 anonim válasza:
Csak oldalirányú erőt vesznek fel? Azt hogyan? Függőlegesen nem is mozognak a lengőkarjaid???
Lehet még futómű alkatrész is, szilent, gömbfej, lazulás, törés, stb. Rángatópadon nézesd át egy műhelyben, majd lengéscsillapító vizsgálatot is kérhetsz, ott megtudod, mi a gixer. Lehet rugótörés is akár.
6/10 A kérdező kommentje:
Ha felfele mozognak akkor abba az iranyba nem vesz fel erőt illetve nincs reakcioero. A lengőkar az mechanikai ertelemben egy statikai rud tehat csak rudiranyu ero ebredhet rajta ami kb 15 fokot zar be a vizszinttel
2017. nov. 4. 23:22
7/10 anonim válasza:
Ember minden ami alatta van mozog! Ha a lengőkar szilentjei kikopnak akkor nem lesz stabil az autód és kihathat a lengéscsillapítóra is mivel a rugózás másképp fog alakulni, ha az autód mondjuk kifele dől a kanyarból.
8/10 A kérdező kommentje:
De azok a szilentek rendbe vannak ha annyira kilenne kopva hogy hatassal lenne a rugozasra akkor a kerek is mozogna mar.
2017. nov. 6. 13:02
9/10 anonim válasza:
Ha ennyire tudod és csak egyetlen választ fogadsz el akkor oldd meg magad.
10/10 A kérdező kommentje:
Nem arrol van szo h tudom vagy nem hanem mar mindent atneztem utanajartam kimerettem es meg ugyanoda lyukadok ki. Erdekelt volna hatha valakinek van mas otlete esetleg tapasztalata hatha valami felett veletlen elsiklottam
2017. nov. 6. 19:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!