Kiváncsiságból megmértem egy lakatfogó multiméterrel az áramot ami kijön gyújtás közben az akkumulátorból. Lehet nem kellett volna, mert multiméter azóta mindig 0,3 ampert mutat alaphelyzetben. Szerintetek is ez az oka?
Figyelt kérdés
Ugyanis ez a multiméter 100 amperig mér a gyártási adatai szerint.
Egy 12 voltos,60 ah akkuból mennyi amper jön ki a gyújtás pillanatában egy 1,6 literes benzines motor esetében?
2017. okt. 27. 19:58
11/12 A kérdező kommentje:
Arra is kiváncsi vagyok,hogy én rontottam el a mérőt ezzel a méréssel?vagy nincs köze hozzá?Mert azelőtt amikor bekapcsoltam 0,000 -t mutatott,most meg mindig 0,300-t.
2017. okt. 28. 11:26
12/12 anonim válasza:
Nincs semmi baja a műszernek. Amivel tönkre tudod tenni az a túl magas feszültség / áramerősség mérése.
Itt több ezer voltra vagy sok amperre gondolok. Tehát ha például az autó gyújtótekercs kimenetét mérnéd ahol 10-20 ezer volt van alacsony áramerősségen. De például az öngyújtó piezoja is tönkrevágja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!