Ha a régi Swiftemre gyári helyett nagyobb felnit, gumikat
rakatok az miben jelent hátrányt illetve előnyt?
Figyelt kérdés
155/70 r13 a jelenlegi és ez az ajtónál is fel van tüntetve. De mondjuk egy r14-es gumit tennék fel mondjuk 165/70 r14 lenne a téli illetve a nyári gumi akkor miben lenne hátrány illetve előny?
Nem tudom számít e 1995-ös 5 ajtós 1.3-as Swift.
( kérlek, ne szóljatok le, nekem ennyire telik, én is vennék új A8 Audit meg Maybach-ot ,de nem tanultam tovább)
2017. okt. 27. 18:08
1/7 Tomcatters válasza:
Joval nagyobb lenne a kerek ossz atmero, kevesebbet csalna a km orad ,de van valtomeret, ha r14 raksz r13 helyett, es meg a gyarinal szelesebb gumiabroncsot is,..... ugye a per az a gumiabroncs szelessegenek a 70% itt az oldalfalmagassag :D Kerdes bee ferne a kerekjaratiivbe :D rakhatsz r14 ,csak kisebb oldalmagassaggal pl 165/50 r14 Most nem neztem meg a valtomeretet,de sztem igy megoldhato lenne :D
2017. okt. 27. 18:14
2/7 anonim válasza:
165/60 R14, vagy 175/55R14 a váltóméret, ha a mostani gyári méret a kocsidon.
A szélesség növekedésével a kanyarstabilitása jobb lesz a kocsidnak, de a fogyasztás kicsivel nagyobb lesz. Mást nem igen fogsz észre venni.
Ha felnit is veszel vigyázz arra, h megfelelő legyen ET- szám, osztókör és kerékközép furat méret szerint is a kocsidra!
2017. okt. 27. 18:28
3/7 anonim válasza:
nézz utána a váltóméreteknek.
(amúgy meg sajnos nem annak van pénze ódira, aki továbbtanult) Egy sima gázszerelőnek is lehet, ahogy a mellékelt ábra mutatja.
2017. okt. 27. 18:36
4/7 anonim válasza:
Előnyök: nagyobb tapadás, direktebb kormányzás, jobban néz ki.
Hátrányok: rosszabb komfort, nagyobb fogyasztás, drágább gumi.
A váltóméretre figyelni kell, ahogy írták előttem. A kereked átmérője nem változhat, csak nagyon kis mértékben. A felninél az osztókörön kívül nézni kell az ET számot és az agyátmérőt.
Tekintve, hogy erősen korlátosak az anyagi lehetőségeid, én nem foglalkoznék vele. Ennél sokkal jobb helyre is lehet rakni azt a kis pénzt.
2017. okt. 27. 19:25
5/7 A kérdező kommentje:
Autó a sikerem mellékterméke, nem vág földhöz nagyon, csak írtam, hogy ha lehet ne legyek leszólva, hogy Swiftem van mivel itt is utakon is másodrangú vagyok, mi vagyunk azok akiket semmibe vesznek mert sok nyugdíjas bácsi-néni kialakított egy képet a márkáról. Nagyon lelkiismeretes srác vagyok és csak rontott az eddig meg nem lévő, önbizalmamon , hogy egy olyan autóba szerettem bele ami igazán nem komfortos, sőt egyetlen előnye a klíma, nem tudok kigyógyulni ebből a függőségből, néha csak úgy elmegyek vezetni pedig igazán vezetési élmény 0. Ha autókat nézek, mindig oda jutok, ki, hogy Swift, pedig volt próbálkozásom Opelal meg Forddal is szüleim szerint is egy fokkal biztonságosabb autót kéne használnom, főleg, hogy elég sokat megyek és nehéz a lábam. Télen amúgy is vasfelnin lenne a kerék... nem tudom. Alszok rá egyet. Holnap megyek gumishoz.
2017. okt. 27. 20:55
6/7 anonim válasza:
Én biztos, hogy inkább elraknám a pénzt másra. Sok mindenre jó lehet az még. Ez az öreg swift már úgysem tart örökké, pár éven belül kénytelen leszel megválni tőle. Inkább spórolj egy normális autóra. Lehet az swift is, csak inkább már ne ez a generáció.
2017. okt. 27. 21:38
7/7 anonim válasza:
A helyedben hagynam az egeszet ahogy van.
Add el a swiftet es csapj hozza egy par kilot es lesz egy !AUTOD!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!