K. G. F. B. Kártérítés, autó javíttatás hogyan?
Nekimentek az autóm hátuljának, a biztosító felvette a kárt azaz megtörtént a szemle. Hungária biztosító felajánlott két lehetőséget, fizet egy bizonyos összeget és ezzel lezártnak tekinti az ügyet , vagy javíttatsam meg az autót valamelyik szervizbe és ők a szerviz felé kiegyenlítik a szálát.
Igen ám ! De a biztosító Pl. a hátsó lámpa csere értékének csak az 50 % -át fizeti ki, mondván ennyi az avulás azaz ennyit avult az én lámpám értéke és most az a lámpa helyett újat "kapok" és a beszerelt új lámpa értékének a másik 50 % -át én fizessem meg !?
Ez tényleg így megy ?
Ez normális ?
Hát hiszen nem én tehetek arról , hogy más összetörte az autómat ! Én nem kérek új lámpát, stb. Én csak azt kérem, hogy ugyan olyan állapotú legyen az autóm mint amilyen az a baleset előtt volt.
Szerintetek mit kellene csinálnom, hol kinél kivel kellene javíttatnom, kivel kellene intéztetnem ezt az egész velejáró procedúrát úgy , hogy az autóm normálisan meg legyen csinálva és nekem ne kerüljön pénzembe, hiszen én vagyok a károsult.
Pécsi vagyok, Skoda Superb (2005-ös év) autóról van szó.
Így megy. Akkor érdemes a felajánlott (kisebb) összeget elfogadnod, ha van kapcsolatod az alkatrészbeszerzésben, javíttatásban. Így igaz, hogy pl. csak az új lámpa árának 50%-át fizetik, de lehet, hogy te egy tökéletes bontott lámpát a 30%-árért meg tudsz venni, tehát még jól is kijöhetsz belőle. Ugyanez a helyzet a munkadíjjal.
Ha nincs semmi ismeretséged, akkor jobban járhatsz a számlás kárrendezéssel.
A biztosító ajánlata kb a harmada annak, amit ténylegesen hajlandóak kifizetni. Szóval szerintem ne fogadd el! Javításban tudok tippeket adni, ha érdekel, de csak privátban.
Az avultatás az bizony kemény dolog, de ez van. De ne feledd el, hogy a gyári alkatrészt avultatja! Neked sem új lámpád volt...
2009-ben belémjött hátulról egy kisebb furgon, mert elbólintott és nem vette észre hogy előtte kanyarodási széndékomat jeleztem. Satufék és a kanyarba utánnam csúszott, 30km/h-val durrant belém. Hátsó sport spoilerem tört be egy helyen, gyakorlatilag ennyi volt a károm.
Kijött a biztosítótól egy srác, felmérte a káromat: papírra írta a lökös cserét, fényezés + avulás, mert vastagnak találta a gittet rajta (javítás miatt), aztán felirta a gyári lökös javítását is alatta (nem volt megésülve). Ez így 70.000 Ft-ra jött ki. A törést 20.000 Ft-ból szerelőm megcsinálta, lefényezte, a többiből a műszaki vizsgám is meglett.
Szóval fogadd el az összeget, jobban jársz vele sztem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!