Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alfa Romeo 159 vetel elott...

Alfa Romeo 159 vetel elott mire figyeljek?

Figyelt kérdés

Elsosorban a 2.4 jtdm motorral erdekelne.

Mar regebb ota bongeszem a neten az infokat, mivel sajnos ismeros korebe nem talaltam ilyen autot, igy szemelyes tapasztalatom sincs vele, nem vezettem, messzirol lattam...

Kulfoldrol szeretnek behozni egyet,mivel itthon a sedan kinalat eleg szukos, a keret kb 1,5 mft.

A motorjarol sok rosszat nem hallottam , es ahogy olvasgattam az elektronikaval sincs komolyabb problema. Ami hatranya van, ha jol tudom kenyes a futomuve, foleg a csodas magyar utakon.

Amirol sajnos nem talatam sok infot az a rozsdasodas, mennyire kell erre figyelni?

Bar 8-10 evnel idosebbet nem szeretnek, akkor meg talan nem illene rozsdasodnia.

Nem olyan surgos az autovetel, raer tavasszal.

Tehat addig is varok mindenfele velemenyt , szemelyes tapasztalatot. Johet hideg, meleg, nem akarok nagyon belenyulni egy rossz autoba.

Ne haragudjatok , de a minden olasz auto sz*r az nem nagyon erdekel.

Elore is koszonom a valaszokat! Sokat segitenetek vele.

2017. okt. 25. 18:26
 1/7 anonim válasza:

Alfák motorikusan jók, a gond a kisebb nagyobb elektronikákkal van, ablakemelő, klíma stb...

Kerékvájatok rohadhatnak, alja is.

Gyorsan amortizálódik a beltér.

Üdv: VOLT Alfa tulaj.

2017. okt. 25. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
159 már sokkal megbízhatóbb, mint a korábbi modellek. Rozsda nem nagyon jellemző rájuk. Viszont 1,5 millió forinthoz én még gyűjtenék 800.000-1.000.000 forintot, és egy tip top dízel 159-es kijön már belőle. 1,5 milláért külföldön is csak olyat fogsz találni, aminek már lóg mindene.
2017. okt. 25. 19:34
 3/7 anonim ***** válasza:
18%

1,5 milláért tökéletes Alfát kell találj, mivel nagyon alulértékeltek.

Amúgy szokásos dolgok: ne füstöljön, semmilyen gyanús zaj ne jöjjön a motor felől, húzzon jól (ezzel a motorral nagyon kell menjen). Aztán esztétikailag legyen rendbe. Ha tiszta karcos kivül-belül, az hanyag tulajra vall, ami azt jelenti, hogy műszakilag sem tartotta rendben az autót. Alapvetően maga a motor nagyon jó, az Alfáknál inkább más jellegű gondok szoktak adódni. De a 159-es egy megbízható modell lett, nemcsak Alfa mércével, hanem amúgy is. Én ajánlom.

2017. okt. 25. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
1,5 millioért ne akarj 159 -est venni! Mert nincs. 200.000 km futás feletti autót kapsz talán de alighanem arra sokat kell költened, hogy jó legyen. Amúgy nagy Alfa-barát vagyok, szóval nem beszéllek le a 159-ről, de ennyiért ezt a 159-est ne.
2017. okt. 25. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:

"Alfák motorikusan jók"

Jtdm tényleg jó motor, de egy TwinSpark-ra már azért ez kicsit erős kijelentés. :D

2017. okt. 26. 10:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
annyira a TS motor sem rossz. A vezérlés módosító gyakori cserés és nem is nagyon olcsó, de az igazi baj a JTS motorokkal van. Azt inkább ne. (GM koprodukció...)
2017. okt. 26. 10:54
 7/7 anonim ***** válasza:
De a kérdésben 2.4 JTDM-ről volt szó alapból, én arról beszéltem.
2017. okt. 26. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!