Forgalmi vizsgán veletek mennyire voltak szigorúak?
Holnap vizsgázok, és szégyen-nem szégyen bevallani, eléggé izgulok :/
Egész jól megy, de van rá esély hogy 1-2 hiba becsússzon.
17/F
#1#
Miből gondolod, hogy folyton letérített az útvonalról?
Nem is léteznem fix vizsgaútvonalak, ha a vizsgabiztos tartja is magát a papíron lévő csomópontok érintéséhez, teljesen rá van bizva, hogy oda milyen kitérők után érkeztek.
Az ellen sem tehetsz semmit, ha másfelé irányitanak, márcsak azért sem mert indulás előtt nem mesélik el, merre fogtok menni, hol lesznek kitérők pl lakótelepekre parkolás céljából.
A vizsgabiztosoknak általában vannak kedvelt kitérőik, amit az oktatók már ismernek, egy másik vizsgabiztossal azon az útvonalon is sem ugyanúgy mennétek végig.
Az is megtörténhet, hogy teljesen eltérnek a vizsga útvonaltól, de az sem feltétlenül szivatás.
Amikor én vizsgáztam, nekem sem a megszokott utakon kellett végig mennem, voltak olyan helyek, ahol addig soha nem jártunk, ezzel együtt a vizsgabiztos rendes volt.
Lényegében az a szerencse faktor, hogy milyen lesz a vizsgabiztos.
Szigorú, rendes, jó napja van, vagy bosszús.
Az nem lehet kifogás, hogy ismeretlen utcákban kell vezetni, ahol egyébként még lehet segitenek is, a lehetöségeik határain belül.
Nyilván arra nem hivják fel a figyelmet, hogy jobbkezes keresztezödés lesz, de egy-egy elejtett szó, gesztus lehet segítő.
Az olyan vizsgabiztos, akinek nem szimpatikus a vizsgázó ott is meg tudja buktatni, ahol már százszor végig ment.
#1 vagyok oké akkor mondom máskép:
Aki engem vizsgáztatott végig megállás nélkül vitte az 50 perces vizsgát és a kötelező utvonalon kívül kitalált egyedieket is. Egyik osztálytársam aki ugyan akkor vizsgázott amikor én ( 10:10-kor kezdődött a vizsga). Már 10:35kor visszaért a kiindulási pontba mert az ő vizsgáztatója 20 perc vezetés és 1 parkolás után annyit mondott hogy jól van ügyes vagy mehetünk vissza.
Ehhez képest engem szopatott.
(levizsgáztam ettől még)
No látod, ezért írtam, hogy vizsgabiztos függő elsősorban az, hogy mennyire könnyű, vagy nehéz a vizsga, és az, hogy ki lesz a vizsgabiztos, annak milyen napja van, szerencse faktor.
Ezért is van jelentösége, hogy a vizsga előtt lesz-e még lehetöség gyakorolni egy órát, akkor az oktató r tudja ki lesz a vizsgabiztos.
A tanuló azzal tud magán segíteni, ha az első 20 percben úgy vezet, hogy azzal meggyőzze a vizsgabiztost.
Nagy hibát késöbb sem csinálhat, de ha az elején elhiteti a vizsgabiztossal, hogy megfelel a tudása, később az apró hibázást hajlamosabb nem észre venni
Nem volt vészes, pedig voltak bakik.
Igaz éppen egy felhőszakadást kaptunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!