Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Helyzetjelzőre milyen előíráso...

Helyzetjelzőre milyen előírások érvényesek? Gondolok itt színre, típusra (led vagy izzó) és egyéb szabályokra. Mindenki mást most, van aki szerint lehet led-es helyzetjelzőt használni, van aki szerint nem, van aki szerint színeset is lehet stb.

Figyelt kérdés
Valami pontos jogszabály van erre?

2017. okt. 24. 08:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem is ledes t10 van az autóban. Volt először hidegfehér de az nagyon elütött a tompított fényétől mert kékesfehér volt. Most tiszta fehér színü van benne. Rendszámnál is led van. Sokkal jobban olvasható így mint a gyári izzóval. Az utastérben és a csomagtartóban is led van. A wish-en pársz forintért vettem 10 darabos kiszerelésben. Szerintem ha emiatt elvennék a forgalmit nem sok autó szaladgálna mert nagyon soknál látok ilyet. Ahol kék meg piros van elöl az már tényleg szabálytalan.
2017. okt. 25. 03:39
 12/16 anonim ***** válasza:
:-) úgy néz ki a wish agresszív facebookos reklámkampánya kifizetődő. Tudtátok, hogy uzgyanazt a kínai vackokat árulják, mint amiket e-bay-en is meg lehet venni, csak az eredeti áruk többszöröséért?
2017. okt. 25. 08:47
 13/16 anonim ***** válasza:

Múlt hónapban voltam Szegeden műszaki vizsgán.

Rendszámtábla világítás LED-es volt(fiam cserélte le).

Kaptam rá a vizsgabiztostól 10 percet, hogy visszacseréljem!

Szerencsére a kesztyűtartóban voltak a régi izzók, sikerült időben kicserélni!

Egyébként elhajtott volna!

2017. okt. 25. 11:19
 14/16 anonim ***** válasza:

"És pl mi van az olyan autókban, ahol alapból sárga a helyzetjelző?"

Az van hogy az nem európai piacra készült, tehát itt (forgalomba helyezve) szabálytalan. Az USA-ban van ez a sárga helyzetjelzős dolog. Ott ez az előírás, ezt kell a gyártóknak követni. Érted? Attól hogy behozzák az autót Európába (és levizsgáztatják) nem lesz legális. Ha figyelsz akkor láthatsz pirosan villogó hátsó indexet is (magyar rendszámmal), szintén USA, szintén szabálytalan.

2017. okt. 25. 13:17
 15/16 anonim ***** válasza:

"...szintén USA, szintén szabálytalan."

Nem pontosan. Ha OT rendszámos, akkor az eredtei USA-beli gyári állapot is szabályos. Ez pont egy kivétel.

2017. okt. 25. 13:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem értem amúgy hogy miért nem szabályos a led. A fénye is jobb és az élet tartama is hosszabb. A mostani autókban gyárilag led van pár modellnél. Munkahelyen a tranzitban havonta kiég a helyzetjelző. És a szélességjelző. Leddel tovább bírná tuti.
2017. nov. 1. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!