Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajat valtanek, de milyet?

Olajat valtanek, de milyet?

Figyelt kérdés

Gyari könyv 10w40 et ir elo. Igy maradnek annal.

Eddig castrol ment bele, de nem vagyok annyira elhasalva tőle. Motul olajon gondolkozom leginkább. Van esetleg annal jobb. Legjobbat akarom az automnak.

Valtomu olajat is cserelnek. Olvastam, hogx igaz manualis valtos az autom de a piros automata valto olaj a legjobb. Attol sokkal jobban veszi majd a sebességet. Ebbol pl castrol dextron 3as megfelelo lenne?

2017. okt. 23. 23:55
 1/9 anonim ***** válasza:
A viszkozitás az egy dolog, kérdés hogy milyen teljesítményszintnek megfelelő olajat ír elő a gyártó.
2017. okt. 23. 23:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha írnál konkrét típust, többet tudnánk segíteni. Van amelyik kézi váltóba jó az ATF, de csak abba tölteném, amibe a gyártó is jóváhagyja. A motorolajra sem csak viszkozitást szoktak előírni, hanem legalább teljesítményszintet, de egyes gyártók külön jóváhagyják az általuk megfelelőnek minősített olajokat. Alapvetően ha megfelelsz a gyári előírásoknak és időben cseréled, akkor nagyjából mindegy, hogy milyen név van a flakonra írva.
2017. okt. 24. 00:00
 3/9 anonim ***** válasza:
A vezető márkák közül választhatsz 0W-vel kezdődőt és minimum M teljesítmény szintű full szintetikus olajat.A 10W főleg télen nagyon sűrű a hideg motornak.
2017. okt. 24. 00:36
 4/9 A kérdező kommentje:
2004es hyundai coupe
2017. okt. 24. 00:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik márka jó bele, amelyik teljesíti a gyári előírásokat.

Kicsit túl van misztifikálva ez az olaj kérdés. Mi az hogy nem vagy elájulva a Castroltól??? Mit vártál tőle??? Megy a kocsid?? Nem ment tönkre a motor??? Akkor mit szeretnél még egy olajtól?? Hogy reggel előre köszönjön???

Honnan tudod eldönteni Te, mint tucatjóska a fészerből, hogy a te kocsidnak melyik olaj lesz a legjobb???

Bízd inkább a mérnökök hadára, akik az autógyárakban, meg az olajcégeknél ezzel foglalkoznak minden nap.

Bocs a nyers fogalmazásért, nem akarlak sértegetni, de ez az olaj sztori már szinte egy vallássá vállt. Mindenki hörgi a saját okosságát...

Az a lényeg ami a dobozra van írva. ha a teljesítményszint, viszkozítás jó a kocsidba, akkor mehet bele bármelyik ismert gyártó teméke! A többi meg marketing maszlag...

2017. okt. 24. 09:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Az 5. jól irja, nekem is az a véleményem.

Sufni jóskák túl akarják okoskodni a mérnököket.

2017. okt. 24. 14:04
 7/9 anonim ***** válasza:

#5 Igaz.

Én az alapján tudok csak véleményt hozni, hogy a Castrolt jobban csipegette az autóm, mint az Eneost. Én általában azt használom, ami a motorsportban épp elterjedt. Mostanában a Pennzoil az ilyen, de sajnos itthon még nem nagyon kapni. A Kérdezőnek pedig: A Motul is nagyon jó márka.

2017. okt. 24. 15:28
 8/9 anonim ***** válasza:

A Castrol-os olajfogyasztást tanusíthatom. Az előző autóm szó szerint ette, biztos finom volt neki. Váltottam Total-ra, abból 10 ezer km alatt annyit evett csak, hogy felső nívóról, lement alsóra a szint.

A mostani autóm Castrol-t kap, de ez nem fogyasztja.

Egyébként bármelyik nagy nevű olajmárka biztonságosan választható: Castrol, Total, Mobil1, Motul, BP, Petronas, Valvoline, Eneos, Elf, Agip, MPM de még a Mannolt is ide sorolnám.

2017. okt. 24. 16:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Úgy látom, hogy ebbe 75W90-es váltóolaj való, ami jóval viszkózusabb, mint az ATF. Én jó szívvel nem töltenék ebbe automata olajat.

Motorolajból egyetértek azzal, hogy ha a viszkozitás és a teljesítményszint stimmel, akkor óriási különbségek nem lehetnek, feltéve hogy eredeti az olaj.

2017. okt. 24. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!