Hogyan tudom kikapcsolni a légzsákokat?
Hétvégi autót csinálok, és szeretném kikapcsolni az utas oldalit vagy ha nem lehet akkor kiszerelni, de a kiszerelését nem tudom.
A kormánynál meg elég ha csak kihúzom a kábelt? A dudát meghagynám.
Köszi a válaszokat
A kocsi fedélzeti számítógépébe kell belépni és ott deaktiválni vagy az anyós ülés ajtaját kinyitni és egyből meglátni (általában az indítókulccsal lehet kikapcsolni)
végül egy sárga színű lámpa fog világítani a műszerfalon ami erre figyelmeztet
És pontosan miért szeretnéd kikapcsolni? Úgy is csak akkor fog aktiválódni, amikor kell. Vagy annyira komoly autót építesz, hogy már vezetés közben is ki fog nyílni? Ha jól tudom a légzsákok valahol 7 g körüli erőhatás körül aktiválódnak, vagyis még akár egy Forma 1-es autóba is át lehetne rakni akármelyik személyautóét. Ha még kivenni szeretnéd, az még egy fokkal okésabb lenne, mert rá lehetne fogni, hogy súlycsökkentés és akko' jobban megy a gép. De ennek semmi értelme...
Egyébként milyen autóról van szó? Neten rákeresve szerintem megtalálható hogy pontosan hogyan lehet deaktiválni, ha lehet.
1-es nincsen fedélzeti számítógép a kocsiban, az utas oldalit még nem néztem, hogy ki lehet-e kulccsal kapcsolni.
Arra lennék kiváncsi, hogy az utas oldalin ha leveszem azt a fedelet akkor abban van a légzsák vagy az alatt? Mert nincs szükségem a légzsákra de azért egy üres lyukat sem szeretnék.
A vezető oldalit meg igazából kicseréltem volna sport kormányra, csak sehol sem találtam hozzá megfelelő kormány agyat. Szóval az működhet, hogy ha csak kihúzom a légzsák csatlakozóját vagy elvágom ollóval? :D
Esetleg nem tudok valahogy ráeszkábálni egy sportkormányt?
2-es itt én kérdezek vagy te? Mazda demio 1.3
Ha nem kapunk elég információt akkor muszáj visszakérdezni, vagy nem lehet normális választ adni.
Kormányagyat kell csináltatni. Bár úgy legális már nem lesz (mondjuk a kikötött légzsákokkal se).
Amúgy igen, el lehet vágni, de valószínűleg valami visszajelzést fog adni, hogy nem stimmel (sípol, világít stb.).
Hogy-hogy nincs benne fedélzeti számítógép? Azt már kiszerelted? Mert gyárilag van bennük (legalábbis az 1998-ban gyártottakban biztosan, mert olyannal már találkoztam).
Kormányagyat, hogy lehet csináltatni? Én magam tudok vagy van aki megcsinálja helyettem, mennyiért?
"Fedélzeti számítógépbe belépni és ott deaktiválni" Ezt nem nagyon értem, hogy tudok belépni és deaktiválni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!