Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom kikapcsolni a...

Hogyan tudom kikapcsolni a légzsákokat?

Figyelt kérdés

Hétvégi autót csinálok, és szeretném kikapcsolni az utas oldalit vagy ha nem lehet akkor kiszerelni, de a kiszerelését nem tudom.

A kormánynál meg elég ha csak kihúzom a kábelt? A dudát meghagynám.

Köszi a válaszokat

2017. okt. 20. 16:36
 1/8 anonim ***** válasza:

A kocsi fedélzeti számítógépébe kell belépni és ott deaktiválni vagy az anyós ülés ajtaját kinyitni és egyből meglátni (általában az indítókulccsal lehet kikapcsolni)

végül egy sárga színű lámpa fog világítani a műszerfalon ami erre figyelmeztet

2017. okt. 20. 18:30
 2/8 anonim ***** válasza:

És pontosan miért szeretnéd kikapcsolni? Úgy is csak akkor fog aktiválódni, amikor kell. Vagy annyira komoly autót építesz, hogy már vezetés közben is ki fog nyílni? Ha jól tudom a légzsákok valahol 7 g körüli erőhatás körül aktiválódnak, vagyis még akár egy Forma 1-es autóba is át lehetne rakni akármelyik személyautóét. Ha még kivenni szeretnéd, az még egy fokkal okésabb lenne, mert rá lehetne fogni, hogy súlycsökkentés és akko' jobban megy a gép. De ennek semmi értelme...

Egyébként milyen autóról van szó? Neten rákeresve szerintem megtalálható hogy pontosan hogyan lehet deaktiválni, ha lehet.

2017. okt. 20. 18:40
 3/8 A kérdező kommentje:

1-es nincsen fedélzeti számítógép a kocsiban, az utas oldalit még nem néztem, hogy ki lehet-e kulccsal kapcsolni.

Arra lennék kiváncsi, hogy az utas oldalin ha leveszem azt a fedelet akkor abban van a légzsák vagy az alatt? Mert nincs szükségem a légzsákra de azért egy üres lyukat sem szeretnék.

A vezető oldalit meg igazából kicseréltem volna sport kormányra, csak sehol sem találtam hozzá megfelelő kormány agyat. Szóval az működhet, hogy ha csak kihúzom a légzsák csatlakozóját vagy elvágom ollóval? :D

Esetleg nem tudok valahogy ráeszkábálni egy sportkormányt?

2-es itt én kérdezek vagy te? Mazda demio 1.3

2017. okt. 20. 18:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nem kapunk elég információt akkor muszáj visszakérdezni, vagy nem lehet normális választ adni.

Kormányagyat kell csináltatni. Bár úgy legális már nem lesz (mondjuk a kikötött légzsákokkal se).

Amúgy igen, el lehet vágni, de valószínűleg valami visszajelzést fog adni, hogy nem stimmel (sípol, világít stb.).

Hogy-hogy nincs benne fedélzeti számítógép? Azt már kiszerelted? Mert gyárilag van bennük (legalábbis az 1998-ban gyártottakban biztosan, mert olyannal már találkoztam).

2017. okt. 20. 19:30
 5/8 A kérdező kommentje:

Kormányagyat, hogy lehet csináltatni? Én magam tudok vagy van aki megcsinálja helyettem, mennyiért?

"Fedélzeti számítógépbe belépni és ott deaktiválni" Ezt nem nagyon értem, hogy tudok belépni és deaktiválni?

[link]

2017. okt. 20. 19:45
 6/8 A kérdező kommentje:
1999-es
2017. okt. 20. 20:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Vedd ki a biztosítékot.
2017. okt. 22. 10:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam mert lattam mar hogy igy szedik ki pl. A dudát. Csak nem biztos hogy megtalálom azt a biztositekot
2017. okt. 22. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!