Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Léteznek "túra quadok"?

Léteznek "túra quadok"?

Figyelt kérdés
Olyasmire gondolok, mint a túramotorok, tehát elsősorban közúti használatra, közepes távokra, nem pedig terepre. Ha van ilyen, mely típusokat ajánlanátok?
2017. okt. 19. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Nincs ilyen.

De ha lenne, akkor sem közlekedhetnél vele közúton.

2017. okt. 19. 14:39
 2/6 anonim ***** válasza:
63%

Azokat inkább ATV-nek hívják és rendszámozhatóak. Terep-nem terep, egy terepjáróval is mehetsz közúton. Pl:

[link]

2017. okt. 19. 15:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Az elsőt megkérném, hogy csak akkor írjon választ, ha ért hozzá ;-)

A másodiknak köszönöm! Igen, azzal eddig is tisztában voltam, hogy vannak rendszámozható quadok (vagy ATV-k), és azt is világos, hogy egy terepjáróval is mehetek közúton. De mehetek pl. krosszmotorral is közúton, elsősorban mégsem arra való. Arra inkább ott vannak a túramotorok. Valami ilyesmire gondoltam én is: egy olyan quad, amit inkább arra találtak ki, hogy kisebb-nagyobb távolságokra elmenjen vele az ember világot látni, akár másodmagával. Amit küldtél link (ezúton is köszönöm!), az már-már ilyesmi, bár ha valóban inkább közútra tervezték, akkor nem igazán értem, miért az összkerékhajtás és a csörlő. Ez inkább kettős célú, ami nem baj, csak azt mutatja, hogy a tervezőknek és a gyártóknak még nem sikerült kilépniük abból, hogy a quad terepre való :-)

Van esetleg személyes tapasztalatod róla, hogy egy ATV-vel mennyire praktikus közúton, középtávon (mondjuk 4-500 km-ig) menni? Kényelmes? Kb. mennyit fogyaszt? Meddig elég egy tele tank?

2017. okt. 19. 17:03
 4/6 anonim ***** válasza:

"De mehetek pl. krosszmotorral is közúton"

Frászt. Krosszmotoron nincsen - többek között - világítás, meg még ez-az, ami feltétele a forgalomban való részvételnek, így aztán nem kap rendszámot sem, tehát semmi keresnivalója közúton.

"nem igazán értem, miért az összkerékhajtás és a csörlő"

Gondolom az még nem tűnt fel, hogy az ATV minek a rövidítése.

2017. okt. 19. 19:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Léteznek, B kategóriával vezethetőek, rendszámosak, jó pár millióért meg is veheted őket.

Az amit százé' árulnak az aprókon bohócdobozok, az a falu végibe' mehet csak, ott is uzsgyi' módon.

2017. okt. 19. 20:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Az összkerékhajtás nem árt, elvégre sok személyautó is rendelkezik vele. A csörlő is olyan, hogy ha akarod rajta van, ha akarod nincs. Azokat a terepgumikat le lehet cserélni utcaira. Személyes tapasztalatom sajna nem sok van sajátom még nem volt, csak én is agyalgatok rajta mostanában. Egy ilyesmi tökéletes lenne szerintem túrázgatni:

[link]

2017. okt. 19. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!