LPG gázzal működő autók nagyjából mennyit
fogyasztanak 100 km-en?
Figyelt kérdés
2017. okt. 18. 19:34
1/10 anonim válasza:
Ha jól tudom akkor gázból egy kicsit többet mint benzinből, de még így is megéri az olcsóbb gáz.
Az hogy mennyit fogyaszt típustól függ.
2017. okt. 18. 19:36
2/10 anonim válasza:
1-2 literrel többet esznek a benzinhez képest.
2017. okt. 18. 19:38
3/10 anonim válasza:
Nekem nem fogyasztott számottevően többet a kocsim nyáron lpg-ből. Kíváncsi leszek télen mi lesz.
2017. okt. 18. 19:53
4/10 anonim válasza:
Általában 10-15%-al fogyaszt több gázt mint amúgy benzint. De típus és gázszett függő.
2017. okt. 18. 21:50
5/10 anonim válasza:
Tegyük hozzá, ereje sincs annyi, mint a benzinesnek!
2017. okt. 19. 09:14
6/10 anonim válasza:
Igen, ez is tény. Bár annyira nem vészes, 10% körül lehet a teljesítményveszteség.
De mivel ilyen 1.2-es kisautókat senki nem alakíttat át LPGre mindegy, nagy teljesítményű motornál alig érezni meg.
2017. okt. 19. 10:01
7/10 anonim válasza:
Nem rég vettem egy Swiftet, 68 LE. Az előző tulaj valamilyen meggondolásból rakatott bele LPG szettet. Nem volt ugyan szempont számomra, de jó állapotú volt a gép, úgyhogy elfogadtam az LPG-s létet. Megvan egy fél éve a kocsi, használom gázzal is meg benzinnel is, de még soha nem tapasztaltam, hogy gázzal rosszabbul menne vagy gyorsulna mint benzinnel, pedig azért ha 68 LE-nek elveszem a 10%-át azért megérezné az ember még a könnyű karosszéria ellenére is. Szóval lehet is csak beállítás kérdése.
2017. okt. 19. 12:51
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Ha egy autó megy gázzal meg benzinnel is akkor azt hogy kell átállítani, hogy melyikkel menjen?
2017. okt. 19. 19:02
9/10 anonim válasza:
Van rá kapcsoló.
2017. okt. 19. 19:58
10/10 anonim válasza:
# 7
Azért egy erősebb autónál már megérezni. Na nem normál használat mellett hanem ha megpadlózod.
Kérdező:
A régebbi rendszerek egyszerűen kapcsoloósak voltak.
Az újak általában már automaták, ami annyit tesz, hogy mindig benzinnel indul és amikor a hűtővíz felmelegszik (az melegíti a reduktort, hogy ne fagyjon meg) akkor automatikusan átvált gázra és amíg ki nem fogy a gáz úgy is marad. Ha kifogy visszavált benzinre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!