Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen dolgok vannak egy...

Milyen dolgok vannak egy autón, amiket érdemes évente vagy két évente ellenőrizni/karbantartani?

Figyelt kérdés
Nem vagyok friss autó tulajdonos, de azért annyira mindent tudónak sem érzem magam. Az olaj/szűrők cserét tudom. Miket lehet vagy kell ellenőrizni? Tehát olyan dolgokra gondolok, amik nem olyanok, hogy ha majd tönkrement, akkor cserélni kell, hanem amik ellenőrizendők.

2017. okt. 18. 15:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Fékolajat igen, váltóolajat nem muszáj, gondolom nem automata. Szóval nem kell.
2017. okt. 20. 08:30
 12/13 veterán vas ***** válasza:
100%

Ahogy már írtam, a fékfolyadékot 3-4 évente ajánlatos cserélni. Miután 14 éves autóról van szó és több mint 100ezer km-t futott, szerintem nagyon itt az ideje leereszteni. Még mielőtt egy hosszabb hegyvidéki túrán, beesik a fékpedál. :(

Hiába írta #11-es, hogy nem szükséges a váltó olaj cseréje, szerintem ennyi kilométernél már az is esedékes.

Itt jegyezném meg, hogy kifogástalanul működő üvegvisszaváltó automata, és "örökéletű" sebváltóolaj nem létezik, csupán a városi legendákban. ;)

2017. okt. 20. 09:45
 13/13 A kérdező kommentje:
:_D Amúgy manuál váltós. Hát azthiszem cserés az is. Mondjuk a váltó amúgy sem vált rendesen. Amikor rükvercbe rakom, akkor első váltáskor mindig nyalja a fogaskereket. Először mindig berakom egyesbe aztán üresbe és úgy rükvercbe. Olyankor már oké. Meg asszem a bovdent is megszokták kenni.
2017. okt. 20. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!