Mazda 6 kombi vagy Octavia kombi jobb családi autónak?
A Mazdában nincs 1,4-es, az Octaviában is egy büntetés.
Nagyon nem lőhetsz mellé egyikkel sem, bár a Mazdában vannak rém igénytelen megoldások, de ilyet találsz a Skodában is, mégsem lehet olyan jó, mint egy fócvágen.
Évjáratot még mindig nem írtál...
Amúgy mindkettő lehet jó választás, ha használtra gondoltál, akkor én az alapján döntenék, hogy melyikből találok jobb állapotút.
Octváviából 2000-2010 között gyártották az első generáció faceliftes változatát (1U, Tour néven is), ill. 2004-2009 között a kettes generáció facelift előtti változatát (1Z).
1U:
1.4 60le: harmatgyenge motor, 8 szelepes ősrégi technika. Ilyet csak akkor vegyél, ha városon kívül nem használod. Előnye, hogy megbízható, h a pedig felújítani kellene, sokan értenek hozzá.
1.4 75le: 16 szelepes, modernebb motor, városon kívül elvérzik ez is. 16V lévén jobb a fogyasztása.
1.6 75le: semmi értelme
1.6 100/102le: még mindig 8V, így sokat fogyaszt, cserébe lehet már vele előzni országúton is.
Összegezve: 1.4 75le, ha csak városi fuvarozáshoz kell, 1.6 100le, ha ki kell mozdulni sűrűn a városból
1Z:
Összességében elmondható, hogy bonyolult a szervizelése, mivel már teljesen CAN rendszerű. Kivéve a 8 szelepes motorok motor része, azokhoz természetesen itt is értenek az átlag szerelők.
1.2 TSI: kerülendő, gyári hibás vezérlés
1.4 16V: 75, 80Le: lásd 1U
1.4 TSI: kerülendő
1.6 MPI: lásd 1U
1.6 FSI: igényli a prémium üzemanyagot, túlbonyolított technika
Összegzésben ugyan az, mint az 1U, azzal a kiegészítéssel, hogy az 1Z-ben sokkal több a hely a hátsó üléssorban, így ha ez is szempont, akkor éri meg szerintem 1Z-t választani.
A Mazdáról meg mondjon az véleményt, aki ismeri, én csak a Skodáknak olvastam utána, mielőtt a sajátomat megvettem.
#8 Kihagytad az 1.8-2.0 szívó motort ami talán az egyetlen jó választás az octiba (esetleg az 1.8t)
mazdánál a rozsdára kell nagyon odafigyelni mivel az fogja elvinni a legtöbb pénzt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!