Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda Octavia kombi 1.4...

Skoda Octavia kombi 1.4 benzin vagy 1.9 szívódízel?

Figyelt kérdés

Nem tudom melyik lenne a jobb.

Teljesítmény, ár, biztosítás, adó kb azonos szerintem.

Fogyasztásba lenne különbség, az Sdi ugye 4-5 liter, míg a benzines 6-7 inkább.

Rólam annyit, hogy napi rohangálós autónak kellene (kb 50km város/nap), valamint hétvégente olyan 150-200km es távokra, autópályán ritkán lenne használva, évente maximum 15-20 alkalom. Egy évben nagyjából 15-20ezer km-t autózok. Maximum kb 5év távlatára kellene.

Megbízhatóság, fenntartási költség lenne a lényeg.

2016. nov. 3. 19:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag mindkettő harmathyenge,eppen csak vanszorog az octavia veluk az uton!ugy hogy a teljesitmeny nem szempont.....a dizellel tudsz az uzemanyagon sporolni de ennyi!Javittatni azt is kell az urban legendekkel ellentétben!
2016. nov. 3. 21:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén? 90lovas 1.9tdi.

Az 1.4benzin-t így vásorban használva inkább 9-10l(ha több a rövidtáv akkor több) az reális fogyasztása, az sdi-nek pedig max 5 ha kinyomod a szemét.

2016. nov. 3. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:

A városi használat miatt én is inkább a dízelre szavazok.

Egyik motorral sem "aszfaltszaggató", hanem csak ilyen A-bó B-be elmegy 'oszt jóvan típus.

2016. nov. 3. 22:08
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Rom gyenge mind a kettő.

Miért nem 1.9TDI akkor már?

2016. nov. 3. 22:10
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy gyenge mind a kettő, de ez nem szempont. Nem vagyok szívbajos típus. Megbízhatóság és fenntartási költség lenne a lényeg. Alacsony fogyasztás az, amit szeretnék és meglepetés hat számjegyű javítási számla, amit nem.

Az általam említett két motorban nincsen turbó, meg kettős tömegű lendkerék, meg ezekhez hasonló drága dolgok, amik elromolhatnak. (állítólag)

2016. nov. 3. 22:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az 1.9sdi, az 1.4-el úgyis sok a költséges probléma.
2016. nov. 4. 07:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azert mert nincs bennuk turbo meg ezek is el fognak romlani es karban kell tartani őket.
2016. nov. 4. 07:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
SDi. Ugyan valóban gyenge a teljesítménye, de legalább nyomatéka több van. Nem igazán romlik el, mert nem nagyon van mi elromoljon rajta, ezt jól tudod. Más kérdés, hogy ezeket is karban kell tartani és ha az előző tulajok már párszor megkerülték vele Földet, miközben azt gondolták, ebbe csak gázolaj kell, akkor lehet vakarni majd a fejet. Én olyat vennék, ha nekem kéne választani.
2016. nov. 4. 08:17
 9/9 anonim ***** válasza:

1Z 1.9 TDI-ben sincs kettőstömegű,és ha bármi elromlik azon a motoron,akkor fillérekből kukázol hozzá akármit.

Semmivel sem megbízhatatlanabb,vagy drágább fenntartású egy 90 lovas TDI.

2016. nov. 4. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!