Skoda Octavia kombi 1.4 benzin vagy 1.9 szívódízel?
Nem tudom melyik lenne a jobb.
Teljesítmény, ár, biztosítás, adó kb azonos szerintem.
Fogyasztásba lenne különbség, az Sdi ugye 4-5 liter, míg a benzines 6-7 inkább.
Rólam annyit, hogy napi rohangálós autónak kellene (kb 50km város/nap), valamint hétvégente olyan 150-200km es távokra, autópályán ritkán lenne használva, évente maximum 15-20 alkalom. Egy évben nagyjából 15-20ezer km-t autózok. Maximum kb 5év távlatára kellene.
Megbízhatóság, fenntartási költség lenne a lényeg.
Őszintén? 90lovas 1.9tdi.
Az 1.4benzin-t így vásorban használva inkább 9-10l(ha több a rövidtáv akkor több) az reális fogyasztása, az sdi-nek pedig max 5 ha kinyomod a szemét.
A városi használat miatt én is inkább a dízelre szavazok.
Egyik motorral sem "aszfaltszaggató", hanem csak ilyen A-bó B-be elmegy 'oszt jóvan típus.
Rom gyenge mind a kettő.
Miért nem 1.9TDI akkor már?
Igen, tudom, hogy gyenge mind a kettő, de ez nem szempont. Nem vagyok szívbajos típus. Megbízhatóság és fenntartási költség lenne a lényeg. Alacsony fogyasztás az, amit szeretnék és meglepetés hat számjegyű javítási számla, amit nem.
Az általam említett két motorban nincsen turbó, meg kettős tömegű lendkerék, meg ezekhez hasonló drága dolgok, amik elromolhatnak. (állítólag)
1Z 1.9 TDI-ben sincs kettőstömegű,és ha bármi elromlik azon a motoron,akkor fillérekből kukázol hozzá akármit.
Semmivel sem megbízhatatlanabb,vagy drágább fenntartású egy 90 lovas TDI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!