"csak a legjobbakat tudom mondani róla"
Ja mert valódi motoron még nem ültél.
Kedves Kérdező!
A Simson S51 egy korát nagyon is meghazudtoló kedves kis motor. Sokan szidják és sokan szeretik, mert nagyon egyszerű szerkezet. A fiatalok tuning gondolatokkal közelítenek hozzá ezért sok a szétbarmolt simson!
Ha egy olasz robogót malosi cuccokkal tuningolnak néhány ezer kilométer után darabokra hullik, ugyan ez történik a simsonnal is! Ha gyári kipufogó,henger stb. van rajta sok ezer kilométert képes elmenni.
Most javitottam egy Piaggio robogót, (Gilera Runner)sok tuning-tól megszabadulva nagyon nehéz volt eredeti állapotba hozni a motort. Egy stabil robogó lett belőle.
Simson ma már 30-45 éves. Gyári alkatrész tényleg nincs hozzá, ha talál az ember minőségi alkatrészeket, akkor bizony lehet belőle kiváló kis motort csinálni.
Nekem 1975-ös Simson S50B motorom is van. télen nyáron rúgásra indul, jól megy és nem csörög. egy dolog nem eredeti rajta, a gyújtás S51 re alakítottam, mert sokkal megbízhatóbb, azért maradt a megszakítós megoldás.
Alkatrésznek inkább bontott dolgokat, mint utángyártottat használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!