Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » EcoBoost vagy TDCI DPF motor...

EcoBoost vagy TDCI DPF motor a jobb?

Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állunk és a modellekhez ezek a választható motorok. Ami érdekelne, hogy normál használatra szánva melyik motor a jobb? Vagy egyáltalán mi a különbség? Nem kell nagyon szaknyelven leírni csak hogy mégis tudjak valami alapján dönteni. Interneten mindenhol (a Ford honlapján is) az van, hogy az egyik így jó úgy jó, a másik meg emígy, de igazi összehasonlítást sehol sem találtam. Mindkét motor 1,5L M6, az egyik most hirtelen nem tudom melyik 150 LE a másik 120 lovas, de ez most nem lényeges. Válaszokat köszi

2017. okt. 3. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Nem pont az a motor, de igazából ettől független ezekről az Ecoboost motorokról sokat nem hallani ahhoz képest mennyire felhúzott kis szerkezetek.

TDCI motoroknak viszont azért van pár nyavalyályuk, főleg az adagoló szeret tönkre menni, és ez nem is olyan ritka dolog, 150-200.000km körül már esélyes a dolog, persze függ sok tényezőtől.

2017. okt. 3. 14:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, de nekem ennyi rövidítés azt jelenti, hogy ha valami meghibásodik akkor nem 20 ezer forint lesz hanem 120.
2017. okt. 3. 14:51
 3/6 anonim ***** válasza:
44%
kérdés, hogy benzines, vagy dízel autót akarsz? Ha pl Fiesta , akkor felesleges a dízel. Egyébként jó motor mindkettő, de a dízellel többet kell törődni. Ha újként veszed, akkor egyik sem megy tönkre nálad, de eladni jobb lesz a benzinest.
2017. okt. 3. 18:03
 4/6 anonim ***** válasza:
44%

Új kocsi tehát nagyon megszívni nem tudod. Nekünk 3 fordunk van. Feleségemnek 150 lovas benzines nekem pedig egy 75 és egy 200 lovas dízel. Nem az első fordjaink. Amúgy én nagyon meg vagyok elégedve velük.

Az ecoboost motorja a fordnak már nem előszőr lett az év motorja.

Az hogy dízel vagy benzin legyen az befolyásolja hogy mennyit mész egy évben. De amúgy a 150 lovas benzinnel már autópályán vagy egy előzésnél sem lesz probléma mondjuk a 120-assal sem.

A dízel meg dízel. Nyomaték van bőven meg hát jobb vele csapatni mondjuk én nagy dízeles vagyok. A 120 lovas dízel bőven elég az élethez tehát ha akarsz menni megy, fogyasztani jól fogyaszt de ha egy kicsit állatabb vagy akkor ott a 150 lovas dízel.

2017. okt. 3. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt azért nem ártana eldöntened, hogy dízel vagy benzines autóban gondolkodsz. :-) Nálam legalábbis ez az alap.
2017. okt. 3. 21:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Több mint valószínű, hogy benzines lesz.

2017. okt. 4. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!