BMW e46 325i-be milyen benzint javasoltok? 95 vagy super 100? Egyáltalán mehet super 100-as bele, vagy mi az előírt?
Tudom, hogy a 95 jó, de lesz baja a prémium üzemanyagtól? Vagy van ebben tapasztalata valakinek?
Lehetőleg BMW tulajok írjanak pls. Ne habzó szájú opelesek. Köszi.
Szívesen leírnám részletesen, hogy mi a különbség a két üzemanyag között és miért nincs semmi értelme a prémium üzemanyagnak ebben az esetben, de nem szeretném, hogy a buta suttyó BMW tulaj azt mondja rám, hogy habzószájú Opeles... :D
Hát lassan az ilyenek miatt szégyen BMW-t venni... :D
hogyne mehetne bele!
ha keveset mész vele akkor különösen ajánlott a 100-as, mert abban nincs bioetanol, így sokkal tovább eláll.
Ha jól tudom, ezek a motorok 95-ös oktánszámra vannak belőve, tehát elvileg magasabb oktánszámút nem érdemes.
Viszont, a kutakon lévő jelölés nem feltétlen oktánszámot jelent. Ezek ismereteim szerint "csak" termék megjelölések. A Shell 100-as is 98-as oktánszámú pl.
Volt egy ismerősöm, lefejtettek 95-ösként vásárolt üzemanyagot a kocsiból, elvitték laborba és 92-93 közötti oktánszámot mértek.
A "prémium" üzemanyagok nem feltétlen oktánszámban magasabbak, hanem hozzáadott adalék anyagokat tartalmaznak, amik elvileg jótékonyan hatnak a motorra, tisztítják, stb.
Személyes egyértelmű tapasztalatom nincs.
Viszont néztem egy videót a totalcar.hu-n:
https://www.youtube.com/watch?v=sCC0ia7x3VU
3:25-től
Rátettek padra egy E46 320-at. Ott a riportban jegyezte meg a tesztelő koma, hogy a jobb minőségű üzemanyagokkal jobb értékeket szoktak mérni. Nem tud többet, mint a gyári érték, de azt legalább eléri.
Szóval talán nem kamuk ezek a benzinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!