Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere tisztító jelleggel?

Olajcsere tisztító jelleggel?

Figyelt kérdés

A tulajdonomba került egy 5 éves bmw, aminél a gyári olajcsere 30.000 km-ben van megadva. Az auto 90.000-et futott, ezalatt 3 olajcsere volt ( a szervizkonyvvel igazolhatóan ) én mentem

Vele 10-et és cseréltem olajat, nem mondom, hogy nagyon vészes volt a kijövő anyag, de még 20-at nem mentem volna el vele. Kérdésem az, mivel szeretem a gépet, lehet értelme egy sűrübb, akár 5.000 km-es olajcsere "kúrának", vagy tartsam az általam kigondolt 10.000-et és nem lesz gond? ( diesel 2.0 )

2017. szept. 28. 08:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ohhh a sértődött intellektuel felkapta a vizet. Építész úr hisztizik, mert senki sem alélt el a prémium autójától és a műszaki eszmefuttatásától.

Kedves kérdező! Nem kellene a diplomás réteget beégetni, ott is találhatóak normális fazonok.

2017. szept. 28. 22:03
 12/12 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Ha valóban 5 éves BMW-d van, abban kell hogy legyen olyan elektronikai rendszer ami "megmondja" hogy mikor kell olajat cserélni. A 30000 km az egy ELMÉLETI maximális érték, az akkor igaz, ha a gyári előírásnak pontosan megfelelő olaj kerül a motorba és ha a motor mindig bemelegszik, városban szinte soha nem járnak vele, stb, stb. Mivel a felhasználók döntő többsége nem így használja az autóját (a motort) így ez a csereperiódus értelem szerűen nem tartható, azt meg kell rövidíteni. És itt jön a zűrzavar, mert senki nem tudja pontosan hogy mennyivel, de semmiképp nem javasolt benne felejteni az olajat. Ha mégis ez történik az hosszú távon fejti ki a hatását, nem egy-két olajcsere között. Hamarabb tönkremegy a turbó, hamrabb elkezdi a motor (jelentősen) fogyasztani az olajat és így tovább. Szóval a BMW-kben már kell lennie olajszerviz-esedékesség jelzőnek. Arra elég hagyatkozni, no meg mindig a gyár által előírt olajat alkalmazni.
2017. okt. 1. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!