Ha tetőkárpitot szeretnék cserélni az autómban, és majd a leszedése után azzal szembesülök, hogy a szivacs, mint olyan, atomjaira hullott felette, mivel érdemes pótolnom?
Először is, köszönöm a válaszod.
Nem lóg a tetőkárpit, különösebb baja nincs, de hobbi céllal szeretném kiszedni azt az elemet, ami be van vonva a tetőkárpittal, és magam fekete műbőrrel bevonni (az a-b-c oszlopok belső "takaróelemeivel" egyetemben). A terv meg van, csak amikor megnyomogattam a kárpitot, a felette lévő ~szivacson úgy éreztem, hogy elöregedett, valamint olvastam több helyen, hogy egy 15-20 éves autónál az már nem menthető, így fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy vajon mivel lehet pótolni.
Mi az az anyag, amit ennek a helyére ragaszt a kárpitos? Avagy milyen szivacs(anyag) van ott gyárilag?
Én is nemrég cseréltem tetőkárpitot Astra H kombin. Kiszereltem a kárpitot kompletten, lehúztam róla a kárpitanyagot és elvittem egy kárpitoshoz újrahuzatni. 12.000 Ft-ért megcsinálta, szinte anyagáron és nem kellett szenvednem vele.
Azért cseréltem, mert előző tulaj dohányzott és nem tudtam megtisztítani normálisan. 5 órás sikáltam, amire megereszkedett, de a 10 éves autómban nem a szivacs mállott el, hanem a ragasztó engedett el, simán vissza tudtam volna ragasztani, de a szag és folt miatt csere lett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!