Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kerékdőlést, hogy lehet állítani?

Kerékdőlést, hogy lehet állítani?

Figyelt kérdés

Azt szeretném elérni, hogy driftes terpesztése legyen a kocsimnak, ha jól tudom akkor az a pozitiv dőlés.

Ha egy hosszabb lengokart teszek a gyari helyére akkor mukodik és ha a toronycsapágyat állitom ugy hogy a motorfelé állitom be? Ezt jol gondolom vagy hulyeseg az egesz amit irtam?

És valaki leirja, hogy ezt hogy kell?

2017. szept. 25. 18:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez pont a negatív dőlés. Dőléstől függően könnyen lehet, hogy félre fog kopni a gumid, vagy akár instabil lesz az autó, ha túlzásba viszed.

Azt jól gondolod, hogy hogy tudsz dőlést csinálni, de ehhez illik érteni is, hogy mennyit érdemes dönteni, és mivel érdemes még utánamenni. Amúgy autótípustól is függ. Van amelyiken lehet, van amelyiken nem lehet gyárilag állítani. Ha lehet is, a tartomány korlátozott, gyári futóművet nem fogsz tudni látványosan bedönteni. Mondjuk ami látványosan dől, az már nem igazán jó.

2017. szept. 25. 18:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen most akartam irni hogy negativ
2017. szept. 25. 19:04
 3/10 A kérdező kommentje:

1-es értem, koszi az ertelmes valaszod.

De hogyan lehet állitani a mehanikáját mond el nekem ha tudod legyszives.

Pl.: lengőkar csere , toronycsapagyon kell e valamit állitani vagy a gátlón, gondolom a féltengelyen nem kell..

2017. szept. 25. 19:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Hogyan tudok minél nagyobb dőlés szöget?
2017. szept. 25. 19:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Létezik olyan, hogy állítható toronycsapágy. Ez a legjellemzőbb állítási forma az első futóműnél. Ez azt jelenti, hogy a csapágy fészkét, amibe a gátló csatlakozik, tudod mozgatni, ha fellazítod a csavarjait, így a felső bekötési pont változtatható. A másik variáció pl., amikor E36-os BMW-be E46 lengőkart raknak, ami szélesebb, így "kitolja" a kerék alját. Ez közúton azonnal rendszámlevétel, és messziről ordít, mert elég drasztikus beavatkozás.

A hátsó futómű autónként eltérő lehet. Egy csatolt lengőkaros vagy merevtengelyes autónál nem állítható a dőlés sehogy sem. Az E30-as BMW háromszög lengőkarjainál excenteres szilenteket szoktak berakni, így lehet variálni a szöggel valamelyest. A többlengőkaros futóművek általában gyárilag állíthatók, de csak korlátozott tartományban. Ezt szokták áthidalni úgy, hogy egy menetesen állítható hosszúságú alsó keresztlengőkart raknak be, így hosszabbra állítva nő a dőlés.

2017. szept. 25. 20:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.... ment a zöld pacsi nagyon jól leirtad
2017. szept. 26. 20:32
 7/10 A kérdező kommentje:
"A másik variáció pl., amikor E36-os BMW-be E46 lengőkart raknak" ilyenkor nő a kormányszög is igaz?
2017. szept. 26. 20:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, ebben nem vagyok biztos.
2017. szept. 26. 20:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Jolvan, koszonom mégegyszer az értelmes válaszaid:)
2017. szept. 27. 09:10
 10/10 anonim válasza:

"driftes terpesztése"

óvoda

2023. aug. 10. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!