Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autómba benzit tankoltam...

Dízel autómba benzit tankoltam, mi a véleményetek, van saját tapasztalatotok is?

Figyelt kérdés

Első sorban, saját tapasztalatokra lennék kíváncsi! Hogy ti mit csináltatok , mit csinálnátok ha egy dízel autóba, figyelmetlenség miatt benzint tankolnátok, Pl.: 7 liter benzint kb. 65 - 70 liter gázolajhoz?

Én a mai napon úgy jártam, hogy az Audimba,

(2010-es évjárat, 2.7 - es Dízel)

kb. 60 - 70 liter gázolajba, 7.1 liter benzint tankoltam, azaz egy teljesen teli tank gázolaj, tartalmaz 7 liter benzint.

Miután az eset megtörtént, szükség törvényt bont alapon, beültem az autóba, elindítottam és nagyrészt autópályán közlekedve ( 130 km/h) megtettem az autóval 520 kilométert. Hála Istennek, eddig semmi bajt , szokatlan hangot, szokatlan motor viselkedést, azaz semmi különöset nem érzékeltem, nem tapasztaltam az autó viselkedésében , teljesítményében , dinamikájában. Most kb. félig van az üzemanyag tartályom és kíváncsi vagyok , hogy ti mit tennétek a továbbiakban ebben a helyzetben.?

"Öreg róka" vagyok az autózásban és szerényen szólva, értek is az autókhoz, de most az egyszer "balfékül" sikerült a tankolásom.

Piszkál az egész eset és lelki ismeret furdalás, arra gondoltam, hogy holnap veszek egy ilyent, adagoló kenőt ( ww.liqui-moly.hu/wp-content/uploads/2013/03/5122.jpg ) és azt beleöntöm a tankba ill. feltöltöm telire az üzemanyagtartályt gázolajjal :)

Az egyik ( hivatalosan autószerelő, saját műhelyben ) barátom azt mondta, hogy ne foglalkozzak az egész esettel, semmi baj és semmi hátrányt nem fog szenvedni az autóm ettől az egész esettől.

Nektek, mi a véleményetek, mit tennétek, mit cselekednétek, most, innentől kezdve, ahogy és ami eddig történtek után?

#dízel #Audi #véletlen #félre tankolás #dízelbe benzin #figyelmetlenségből
2017. szept. 23. 23:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
68%
Nem tök mindegy? A kérés lényege az ilyen szőrszálhasogatás nélkül is világos. Tankolt a kérdező véletlen pár liter benzint egy teli tank gázolajba. Ennyi, rohadtul mindegy, hogy 68 vagy 72 literes az a tank.
2017. szept. 30. 15:47
 22/25 anonim ***** válasza:
12%
Hát rohadtul nem mindegy, hogy egy 70 literes tankot 70 literig tankolunk és azt majdnem tele tanknak nevezzük... Hát nem mindegy!. Ami tele az tele és nem majdnem tele meg nem félig. Akinek ez mindegy azzal nem is fogok vitatkozni. Üdv!
2017. okt. 1. 07:54
 23/25 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem is tele tank volt és csak hülye tankol rá, de még ráadásul benzint. Ez már a plafon:D
2017. okt. 1. 10:02
 24/25 anonim ***** válasza:
50%

Tényleg ekkora baj van az értő olvasással? Idézem a kérdezőt, remélem nem bánja: "... a kúthoz oda érve , ránéztem az üzemanyag jelző órára és látom, hogy kb. félig van a tankban üzemanyag, majd úgy gondoltam , hogy ha már itt vagyok a kúton akkor akár meg is tankolhatnék és akkor nem kell később már ezzel foglalkoznom, hiszen most úgyis itt vagyok a kúton és egyébként is a meglévő üzemanyag nem lenne elég az oda vissza út megtételére. Oda álltam a kútoszlophoz, levettem a töltő pisztolyt és tankoltam, majd megcsapott a benzin szag és észbe kapva, hogy gázolaj helyett benzint tankolok, azonnal befejeztem a tankolást.

Bementem a kútra és kifizettem a tankolt benzin árát ( 7 liter)..."

Azaz egy fél tankra tankolt véletlenül benzint és 7 literrel később észrevette, majd megállt. Később azt is írja, hogy ezután teletankig töltötte gázolajjal. Így lett egy tele tankban kb. 7 liter benzinje, amit már az eredeti kérdésben is világosan leírt. Teljese mindegy, mekkora az a tank, a kérdés egyáltalán nem erről szólt.

2017. okt. 1. 10:55
 25/25 A kérdező kommentje:

24 # - es ! Köszönöm, hogy te megértetted azt amit írtam!

Köszönöm , hogy helyettem igyekeztél a felületesen olvasóknak elmagyarázni az általam leírtakat.

Igyekeztem, minél részletesebben és minél érthetőbben leírni a történetemet. Sajnálom, hogy még így is voltak olyan személyek, akik mégsem értették meg, az írásom mondanivalóját.

2017. okt. 2. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!