Dízel autómba benzit tankoltam, mi a véleményetek, van saját tapasztalatotok is?
Első sorban, saját tapasztalatokra lennék kíváncsi! Hogy ti mit csináltatok , mit csinálnátok ha egy dízel autóba, figyelmetlenség miatt benzint tankolnátok, Pl.: 7 liter benzint kb. 65 - 70 liter gázolajhoz?
Én a mai napon úgy jártam, hogy az Audimba,
(2010-es évjárat, 2.7 - es Dízel)
kb. 60 - 70 liter gázolajba, 7.1 liter benzint tankoltam, azaz egy teljesen teli tank gázolaj, tartalmaz 7 liter benzint.
Miután az eset megtörtént, szükség törvényt bont alapon, beültem az autóba, elindítottam és nagyrészt autópályán közlekedve ( 130 km/h) megtettem az autóval 520 kilométert. Hála Istennek, eddig semmi bajt , szokatlan hangot, szokatlan motor viselkedést, azaz semmi különöset nem érzékeltem, nem tapasztaltam az autó viselkedésében , teljesítményében , dinamikájában. Most kb. félig van az üzemanyag tartályom és kíváncsi vagyok , hogy ti mit tennétek a továbbiakban ebben a helyzetben.?
"Öreg róka" vagyok az autózásban és szerényen szólva, értek is az autókhoz, de most az egyszer "balfékül" sikerült a tankolásom.
Piszkál az egész eset és lelki ismeret furdalás, arra gondoltam, hogy holnap veszek egy ilyent, adagoló kenőt ( ww.liqui-moly.hu/wp-content/uploads/2013/03/5122.jpg ) és azt beleöntöm a tankba ill. feltöltöm telire az üzemanyagtartályt gázolajjal :)
Az egyik ( hivatalosan autószerelő, saját műhelyben ) barátom azt mondta, hogy ne foglalkozzak az egész esettel, semmi baj és semmi hátrányt nem fog szenvedni az autóm ettől az egész esettől.
Nektek, mi a véleményetek, mit tennétek, mit cselekednétek, most, innentől kezdve, ahogy és ami eddig történtek után?
Tényleg ekkora baj van az értő olvasással? Idézem a kérdezőt, remélem nem bánja: "... a kúthoz oda érve , ránéztem az üzemanyag jelző órára és látom, hogy kb. félig van a tankban üzemanyag, majd úgy gondoltam , hogy ha már itt vagyok a kúton akkor akár meg is tankolhatnék és akkor nem kell később már ezzel foglalkoznom, hiszen most úgyis itt vagyok a kúton és egyébként is a meglévő üzemanyag nem lenne elég az oda vissza út megtételére. Oda álltam a kútoszlophoz, levettem a töltő pisztolyt és tankoltam, majd megcsapott a benzin szag és észbe kapva, hogy gázolaj helyett benzint tankolok, azonnal befejeztem a tankolást.
Bementem a kútra és kifizettem a tankolt benzin árát ( 7 liter)..."
Azaz egy fél tankra tankolt véletlenül benzint és 7 literrel később észrevette, majd megállt. Később azt is írja, hogy ezután teletankig töltötte gázolajjal. Így lett egy tele tankban kb. 7 liter benzinje, amit már az eredeti kérdésben is világosan leírt. Teljese mindegy, mekkora az a tank, a kérdés egyáltalán nem erről szólt.
24 # - es ! Köszönöm, hogy te megértetted azt amit írtam!
Köszönöm , hogy helyettem igyekeztél a felületesen olvasóknak elmagyarázni az általam leírtakat.
Igyekeztem, minél részletesebben és minél érthetőbben leírni a történetemet. Sajnálom, hogy még így is voltak olyan személyek, akik mégsem értették meg, az írásom mondanivalóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!