Dízel autómba benzit tankoltam, mi a véleményetek, van saját tapasztalatotok is?
Első sorban, saját tapasztalatokra lennék kíváncsi! Hogy ti mit csináltatok , mit csinálnátok ha egy dízel autóba, figyelmetlenség miatt benzint tankolnátok, Pl.: 7 liter benzint kb. 65 - 70 liter gázolajhoz?
Én a mai napon úgy jártam, hogy az Audimba,
(2010-es évjárat, 2.7 - es Dízel)
kb. 60 - 70 liter gázolajba, 7.1 liter benzint tankoltam, azaz egy teljesen teli tank gázolaj, tartalmaz 7 liter benzint.
Miután az eset megtörtént, szükség törvényt bont alapon, beültem az autóba, elindítottam és nagyrészt autópályán közlekedve ( 130 km/h) megtettem az autóval 520 kilométert. Hála Istennek, eddig semmi bajt , szokatlan hangot, szokatlan motor viselkedést, azaz semmi különöset nem érzékeltem, nem tapasztaltam az autó viselkedésében , teljesítményében , dinamikájában. Most kb. félig van az üzemanyag tartályom és kíváncsi vagyok , hogy ti mit tennétek a továbbiakban ebben a helyzetben.?
"Öreg róka" vagyok az autózásban és szerényen szólva, értek is az autókhoz, de most az egyszer "balfékül" sikerült a tankolásom.
Piszkál az egész eset és lelki ismeret furdalás, arra gondoltam, hogy holnap veszek egy ilyent, adagoló kenőt ( ww.liqui-moly.hu/wp-content/uploads/2013/03/5122.jpg ) és azt beleöntöm a tankba ill. feltöltöm telire az üzemanyagtartályt gázolajjal :)
Az egyik ( hivatalosan autószerelő, saját műhelyben ) barátom azt mondta, hogy ne foglalkozzak az egész esettel, semmi baj és semmi hátrányt nem fog szenvedni az autóm ettől az egész esettől.
Nektek, mi a véleményetek, mit tennétek, mit cselekednétek, most, innentől kezdve, ahogy és ami eddig történtek után?
12#-es Köszönöm a megnyugtató válaszodat.
Saját magam is úgy gondolom, hogy nem lehet semmi baj, kb. 10% arányban beletankolt benzin, nem árthat. Nem mondom , hogy kifejezetten használ, de nem is árt. Az eset óta több emberrel is beszéltem a témáról és azt mondták többen is, hogy Kb. olyan ez mint amikor a kijelző jelzi , hogy olajcsere ! Te meg éppen úton vagy ,mondjuk németből hazafele és hazáig van még kb. 700 - 800 km.-ed. Nem árt, igaz, hogy nem is használ a motornak az elhúzódó olajcsere.
12#-es !
Mennyivel volt rosszabb a tankolási arányod, és milyen autóba töltötted bele a benzint? Hány kilométer mentél a kevert üzemanyaggal, mennyi idő után, hány kilométer megtétele után tudtad rátankolással "vissza" javítani a meglévő üzemanyagodat?
Egyébként, a tegnapi napon, teljesen teli tankoltam az autót gázolajjal.
Most már, a tankban lévő üzemanyag aránya úgy néz ki, hogy
kb. 50 liter tiszta gázolaj és kb. 20 liter a régi , azaz a 10%-os arányban benzinnel kevert gázolajat tartalmaz a teli tankom.
Az autó kiválóan üzemel ! Semmi negatívumra utaló jel vagy hang nincs.
(Sőt ! Kicsit félve írom le, de van egy olyan érzésem, mintha kifejezetten jót tett volna ez a téves tankolás az autónak. Lehet meg tisztította egy kicsit a lerakodott szennyeződésektől a dízel rendszert a porlasztócsúcsokat?)
Oke !
Részemről a téma lezárva .
Sok sikert és balesetmentes szerencsés utat kívánok minden autós társamnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!