Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autómba benzit tankoltam...

Dízel autómba benzit tankoltam, mi a véleményetek, van saját tapasztalatotok is?

Figyelt kérdés

Első sorban, saját tapasztalatokra lennék kíváncsi! Hogy ti mit csináltatok , mit csinálnátok ha egy dízel autóba, figyelmetlenség miatt benzint tankolnátok, Pl.: 7 liter benzint kb. 65 - 70 liter gázolajhoz?

Én a mai napon úgy jártam, hogy az Audimba,

(2010-es évjárat, 2.7 - es Dízel)

kb. 60 - 70 liter gázolajba, 7.1 liter benzint tankoltam, azaz egy teljesen teli tank gázolaj, tartalmaz 7 liter benzint.

Miután az eset megtörtént, szükség törvényt bont alapon, beültem az autóba, elindítottam és nagyrészt autópályán közlekedve ( 130 km/h) megtettem az autóval 520 kilométert. Hála Istennek, eddig semmi bajt , szokatlan hangot, szokatlan motor viselkedést, azaz semmi különöset nem érzékeltem, nem tapasztaltam az autó viselkedésében , teljesítményében , dinamikájában. Most kb. félig van az üzemanyag tartályom és kíváncsi vagyok , hogy ti mit tennétek a továbbiakban ebben a helyzetben.?

"Öreg róka" vagyok az autózásban és szerényen szólva, értek is az autókhoz, de most az egyszer "balfékül" sikerült a tankolásom.

Piszkál az egész eset és lelki ismeret furdalás, arra gondoltam, hogy holnap veszek egy ilyent, adagoló kenőt ( ww.liqui-moly.hu/wp-content/uploads/2013/03/5122.jpg ) és azt beleöntöm a tankba ill. feltöltöm telire az üzemanyagtartályt gázolajjal :)

Az egyik ( hivatalosan autószerelő, saját műhelyben ) barátom azt mondta, hogy ne foglalkozzak az egész esettel, semmi baj és semmi hátrányt nem fog szenvedni az autóm ettől az egész esettől.

Nektek, mi a véleményetek, mit tennétek, mit cselekednétek, most, innentől kezdve, ahogy és ami eddig történtek után?

#dízel #Audi #véletlen #félre tankolás #dízelbe benzin #figyelmetlenségből
2017. szept. 23. 23:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
68%
Tapasztalat: semmi baj nem lesz. Tankold megint tele gazolajjal es kesz. Nekem meg kicsit rosszabb volt az arany, de nem volt baj.
2017. szept. 25. 19:23
 12/25 A kérdező kommentje:

12#-es Köszönöm a megnyugtató válaszodat.

Saját magam is úgy gondolom, hogy nem lehet semmi baj, kb. 10% arányban beletankolt benzin, nem árthat. Nem mondom , hogy kifejezetten használ, de nem is árt. Az eset óta több emberrel is beszéltem a témáról és azt mondták többen is, hogy Kb. olyan ez mint amikor a kijelző jelzi , hogy olajcsere ! Te meg éppen úton vagy ,mondjuk németből hazafele és hazáig van még kb. 700 - 800 km.-ed. Nem árt, igaz, hogy nem is használ a motornak az elhúzódó olajcsere.

2017. szept. 25. 21:41
 13/25 A kérdező kommentje:

12#-es !

Mennyivel volt rosszabb a tankolási arányod, és milyen autóba töltötted bele a benzint? Hány kilométer mentél a kevert üzemanyaggal, mennyi idő után, hány kilométer megtétele után tudtad rátankolással "vissza" javítani a meglévő üzemanyagodat?

2017. szept. 25. 21:49
 14/25 anonim ***** válasza:
68%
apám tankolt a D5 motorral szerelt Volvomba kb 15 litert. Benne is kb annyi volt. Én nem tudtam, de fura szaga volt indítás után és kicsit rángatva indult. Tele tankoltam azonnal és elmúlt minden jel. Aztán kb 20 literenként folyamatosan tankoltam rá.
2017. szept. 26. 00:14
 15/25 A kérdező kommentje:

Egyébként, a tegnapi napon, teljesen teli tankoltam az autót gázolajjal.

Most már, a tankban lévő üzemanyag aránya úgy néz ki, hogy

kb. 50 liter tiszta gázolaj és kb. 20 liter a régi , azaz a 10%-os arányban benzinnel kevert gázolajat tartalmaz a teli tankom.

Az autó kiválóan üzemel ! Semmi negatívumra utaló jel vagy hang nincs.

(Sőt ! Kicsit félve írom le, de van egy olyan érzésem, mintha kifejezetten jót tett volna ez a téves tankolás az autónak. Lehet meg tisztította egy kicsit a lerakodott szennyeződésektől a dízel rendszert a porlasztócsúcsokat?)

2017. szept. 28. 15:38
 16/25 anonim ***** válasza:
68%
Azt azért nem hiszem, de hidd el, hogy nem történt semmi baja az autódnak. Nekem a szerelőm azt mondta, hogy még az üzemanyag szűrőt se cseréljem, az semmit nem számítana. Szerintem lezárható a téma, legközelebb úgyis jobban figyelsz majd.
2017. szept. 28. 16:03
 17/25 A kérdező kommentje:

Oke !

Részemről a téma lezárva .

Sok sikert és balesetmentes szerencsés utat kívánok minden autós társamnak!

2017. szept. 28. 16:44
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Azért lett letörölve a hozzászólásom, mert tele tankot tankoltál? Túra tankot nem tankolunk tele, mert az üzemanyag a meleg hőmérsékletre tovább tágul! Gondolom külföldön tankoltál😀 néhány litert oda adományoztál a benzinkútnak, mert mit gondolsz hova megy, ha tágul az üzemanyag? Kedves öreg róka.
2017. szept. 29. 13:16
 19/25 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem azért lett törölve, mert hülyeségeket írtál. Sehol nem írta a kérdező, hogy tele tankra tankolt rá, te pedig erőlteted a túratankot meg a túlfolyást. Szerintem ideje lenne lezárni ezt a témát, nagyon eltértünk az eredeti kérdéstől.
2017. szept. 29. 21:12
 20/25 anonim ***** válasza:
15%
Miért akkor hány literes tankról beszélünk?
2017. szept. 30. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!