Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az auchanos üzemanyag rosszabb...

Az auchanos üzemanyag rosszabb minőségileg a többitől?

Figyelt kérdés
2017. szept. 23. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem olyan rossz. De a Shell az tényleg szar.
2017. szept. 23. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
Taxisoktól úgy hallottam, hogy igen.
2017. szept. 23. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Gondolom autófüggő a dolog, az enyém pl. nem szereti az auchanos benzint (pár decivel megnő a fogyasztás és érezhetően nem húz olyan jól). Mol és shell esik még általában útba, ezeknél nem érzek különbséget, és általában a shell-t veszem mert az az olcsóbb.
2017. szept. 23. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Az alap és a végtermék benzin is megkapta a minimum minősítést,ez annyit tesz,hogy 95-ös kell és tankolod a 95-ösét,akkor teljesíti a minimum elvárt szintet.

A gyári adalékok ,az arányok,és az "összhang" amit (szerintem) egy multi üzletlánc nem csinál olyan minőségi szinten,mint mondjuk egy MOL,OMV vagy egyéb,erre specializálódott...

Nekem megérne pár forint felárat ,egy ilyen differencia.

Ha csak kicsiben nézve egy negyed csepp is egy égés során az adalékok,összetételek mondjuk egy durva mutatóban kihozzák az OMV-t 0,1%-kal kedvezőbbnek a motorra nézve akkor én azt használnám.Mondjuk ha 0,1%-kal jobban felhúzza a lerakódást ,vagy akármi.

Mert 5 km-es út alatt is több ezer,több tízezer terjeszkedés van amikor ez az adalék több tízezerszer 0,1%-kal kedvezőbb volt a motornak.

Érted,itt tényleg számít a kicsi is.

A dodge gyári olaja volt aki számítható kísérletet csinált 29 ezred plusz adalékkal (6 literbe 2 egész csepp) ,50 órás teszten 2 hideg hűtött blokkal ,100e km-t ,és nélküle .

10 ezer km differencia jött ki kopást nézve a hengerfalakon ,dugattyúkon és egyebeken,29 ezred 0.0029% adalék plusztól.

Kis dolgok,de hosszútávú befektetések.

2017. szept. 23. 23:01
 5/7 anonim ***** válasza:
én nem hiszek benne, de tény hogy auchan benzinnel a rekordom egy tankkal 715km, omwvel/mollal/lukoillal meg sikerült 785öt menni, azért ez egész sok
2017. szept. 23. 23:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Néhány alkalommal tankoltam ott is, de mint előttem valaki már írta, mindig lecsökkent a tele tankkal megtehető hatótávolságom. Maradok az omv-nél, eddig nekem az vált be legjobban.
2017. szept. 24. 07:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Én csak ott tankolok. Az autóm egy Mazda 6 skyactiv 2.5 éves most. Semmivel se eszik többet teljesen korrekt.
2017. szept. 24. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!