Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek 5500-6000 euro-ért...

Szerintetek 5500-6000 euro-ért már lehet kapni Németországban kb.2009-2010-es, amúgy megkímélt, és a fapasosnál kicsit jobb autót?

Figyelt kérdés

Autócsere előtt állok, és az itthoniakon kívül felmerült bennem, hogy akár megpróbálhatnék kintről szerezni, lenne rokon, aki segítene, főként az ő ismerettségi körében néznék szét, és nem a kereskedők között, viszont úgy tájékozódásképp, mivel egyenlőre nem nagyon tudom, milyen márka legyen az utód, mobile.de-n nézelődtem, de nem nagyon van támpontom se, mihez képest mérjem egyes autók árait, tehát hogy mondjuk egy VI Golf közel 6ezerért hova sorolható(ez mondjuk kereskedés, állítólag 110ezer km, 1.4 tsi, 2009-es, érvényes külföldi műszakival), ha itthon ez kb. az alja az árnak(2 millióért látom hahun nagyjából)

Egyszóval érdemes-e rokonomat egyáltalán felkeresnem ez ügyben, van-e esély rá, hogy ott egy jobb állapotú autót kapnék ezért a vételárért, mintha mondjuk itthon keresgélnék ugyanilyen módszerrel? (jelenleg mondjuk senki nem tud ajánlani senkit, aki épp el akarná adni, ezért gondolkoztam abban, hogy talán németben).

természetesen az ár itt csak a vételár, tehát tisztában vagyok vele, hogy ezen felül még szükséges a magyar forgalombahelyezés stb.

2017. szept. 20. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:

"lenne rokon, aki segítene, főként az ő ismerettségi körében néznék szét, és nem a kereskedők között"

Na itt a hiba. Rokon, ismerőst messziről kerülni, az át fog baxarintani. Én eddig vettem már 3 autót kereskedőtől, 1-et magánszemélytől. Egyikkel se volt probléma, max a magánszemélytől vett kis taliga nem felelt meg az elvárásaimnak. De én itt német (török, román) kereskedővel még nem fürödtem be, pláne, ha jó helyről veszed, akik ad a cégére, nem utcai spekuláns. Jelenleg is ilyen autót használok és semmi gond vele. Viszont magyartól sose vennék, ismerőstől, rokontól pláne nem. Én azt tanácsolom magad vedd meg, ne mással vetesd, bízz a megérzéseidben jobban fogsz járni, mintha másra hagyatkoznál. Most lehetne azzal jönni, hogy de-de, egy szerelővel jobb átnézetni előtte, mert ő ért hozzá. No igen, lehet, de én, aki nem ért az autókhoz, sikeresen eltudom dönteni, hogy jó-e vagy sem, nincs szükségem senkire.

2017. szept. 20. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Ebben a kategóriában érdemesebb itthon nézelődni szvsz. A különbséget bőven ráköltöd az ügyintézésre és az utazásra, a végén rosszabbul fogsz kijönni. Ráadásul a magyar használtpiacon lassan kezd értéke lenni a nem frissen behozott autóknak (a későbbi eladásra gondolva írom).
2017. szept. 20. 18:52
 3/6 A kérdező kommentje:

a rokont úgy értettem, hogy aki német, tehát nem az a magyar, aki okoskodik, hogy "ajj tesó, én olyan autót szerzek neked németből, hogy csak na".

persze én is emiatt aggódok, hogy ez nem az az árkategória, ahol mondjuk érdemes lenne gondolkodni benne.

nagybátyjámnak hozott pár éve egy nagyon megvigyázott toyota land cruisert a szülővárosából. az mondjuk nem ez az árkategória volt, ha egy hasonló állapotút akart volna itthon, az belekerült volna még 1-2 millióba szerintem.

tény, hogy itt inkább ha esetleg én is hasonlóképp sikerrel járnék, akkor maximum 1-200ezer Ft-os előnyöm vagy annyi se.

2017. szept. 20. 19:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Németországban érdemes nézelődni, mert job állapotúak az autók, mint itthon. Persze ott is ára van a jó autónak, de jobbak a felszereltségek, nagyobb a kínálat. Itthon 2009 utáni autó kevés lesz, mert válság volt és alig adtak el új autót ebben a szegmensben. Az általad keresett autó még problémás is ráadásul (1.4 TSI)
2017. szept. 22. 16:58
 5/6 A kérdező kommentje:
igen, azt tudom, hogy TSI-ből nem ajánlott 2008-9-eset venni, mert vannak vele a kiforratlanságából adódó hibák, végülis csak egy példaként említettem azt a golfot, hogy a hazaiakhoz képest vajon mennyivel lehet jobb állapotú ezen az árszinten egy ilyen korú autó.
2017. szept. 22. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:
én azt mondom, hogy igen, lehet
2017. szept. 22. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!