A német prémiumautókat miért tartják "belső sáv tisztogatónak"?
Nem egyszer hallottam már ezt a kifejezést.
Mit jelent ez?
Gondolom, autópályáról van szó.
Szerintem szó sincsen tisztogatásról, csupán kulturáltságról és udvariasságról.
Ugyanis, ha a belsőben haladunk és mögöttünk jön valaki, akkor illik előre engedni, hadd menjen.
Én akár a Méganeval akár a Land Cruiserrel vagyok,beengednek.
De, én is beengedem azt, aki menni akar.Miért ne?Miért kellene szívatni?
Nekem aztán mindegy hogy mekkora autóban van, nem szokott zavarni. A kedvencem mikor egyik sávból a másikba akarnak átsorolni és próbálják betolni a kocsijuk órrát. :D Na akkor szoktam úgy araszolni, hogy az előttem lévő seggében.... ha már olyan paraszt, hogy kielőzi az araszoló sort, akkor igya is meg a levét.
Autópályán meg ugyanez, felőlem jöhet mögöttem, én betartom a sebességhatárokat, ha nem tetszik neki, majd megvárja az alkalmat míg leelőzhet.
11-es
Azért ez nem teljesen igy működik. Sokszor az ember csak elnézi a sávot, és azért akar "bebújni" elé, látszik az azért a viselkedésén is, hogy előnyt akart szerezni, vagy csak szimplán benézte a sávot. Általában az utóbbi szokott lenni, igy illik beengedni. Persze én is mikor már 2 autót magam elé engedek, akkor már fél méter követési távolságot tartok, legyen más is kedves, ne csak én :))
életemben nem hallottam ezt a "kifejezést"....
autópályán bármilyen újabb vagy régebbi nagy köbcentis autó lehet "belső sáv tisztogató".
Én is hajtottam már meg az öreg mercimet 160km/h-val, szóval ennyi erővel én is megnyertem a "belső sáv tisztogató" díjat :D
Lol, a tisztogató... :D
Krv.ra letojom, ha rámesik a csatahajójával, miközben 130-140-nel előzöm a kamionsort. Szépen kivárja a sorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!