Miert olyan draga Magyarorszagon egy olajcsere?
Kis benzines autom volt es kb 20-25 ezret fizettem olajcserere amiben szuro, olaj, munkadij meg minden aprosag benne volt.
Itt Usaban elvittunk ket kocsit olajcserere, idopont nelkul odaallitottunk es a 3000es benzines kocsin 21 dollarért( durvan 6zer forint) kicsereltek az olajat mindennel egyutt, plusz par dolgot leellenoriztek. A masik kocsi nem tudom mennyi volt.
Vezermuszij csere kb 500 dollar (kb 135.000 forint), ami Magyarorszagon egy fiatal autónal kb 100.000 forint de megis sokkal tobbet keresnek a dolgozok a muhelyben mint Magyarorszagon.
Melyik allamban 21 dollar az olajcsere??? Odamegyek!
En most vittem a kocsimat olajcserere (California) es 56 dollart akartak kerni erte. Mondtam adjon valami kedvezmenyt. Adott; kifizettem 80 dollart es cserebe kapok ket olajcseret, vagyis darabja 40 dollar (markaszervizben). A parom sufnyi muhelybe hordja, ott is $40.
Lehet hogy az USAban olcsobb de en surubben jarok. En 3500 merfoldenkent (az 5600 km) vagy 6 havonta lecsereltetem az olajat, ugyhogy hosszutavon lehet hogy tobbet fizetek mint otthon.
"USA-ban egy olcsó olajcserekor még az olaj viszkozitását sem adják meg (pl. 5w40)" - ilyennel meg nem talalkoztam pedig eletemben eddig volt 4 kocsim, mindegyiket evekig nyuztam, ugyhogy nem egy nem ket olajcseren voltam... Eddig minden szervizben ahol jartam, ragasztottak a szelvedo belso felere egy atlatszo matricat amire ra van irva a kovetkezo olajcsere emlekeztetoje datumban illetve a merfoldmutato ora allasa es az olaj tipusa. A blokkon amit fizetesnel adnak ott is altalaban szerepel, hogy milyen olajat raktak bele!
NC allam. Walmartnal 21 dodo.
California azert sokkal dragabb allam de 40 dollar se sok mert az kb 10.000 forint
Én 29.88-ért látom a walmart alap olajcserét de mindegy is mert még ez is nagyon olcsó.
Ez egy becsalogató. A walmart is szerel már autót. Az emberek rábuknak az olcsó olajcserére aztán odaszoknak és már mást is javítatnak, abból meg lesz majd a haszon.
Ez olyan mint amikor a nagyáruház olcsóbban adja a dinnyét mint amennyiért veszi vagyis veszteséggel árul valamit de majd a többi árú behozza hisz tódul a nép.
Márkaszervíz...3 ezer ft munkadíj??
Ezt gondold csak át mégegyszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!