Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert olyan draga Magyarorszag...

Miert olyan draga Magyarorszagon egy olajcsere?

Figyelt kérdés

Kis benzines autom volt es kb 20-25 ezret fizettem olajcserere amiben szuro, olaj, munkadij meg minden aprosag benne volt.

Itt Usaban elvittunk ket kocsit olajcserere, idopont nelkul odaallitottunk es a 3000es benzines kocsin 21 dollarért( durvan 6zer forint) kicsereltek az olajat mindennel egyutt, plusz par dolgot leellenoriztek. A masik kocsi nem tudom mennyi volt.

Vezermuszij csere kb 500 dollar (kb 135.000 forint), ami Magyarorszagon egy fiatal autónal kb 100.000 forint de megis sokkal tobbet keresnek a dolgozok a muhelyben mint Magyarorszagon.

2017. szept. 14. 16:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Melyik allamban 21 dollar az olajcsere??? Odamegyek!

En most vittem a kocsimat olajcserere (California) es 56 dollart akartak kerni erte. Mondtam adjon valami kedvezmenyt. Adott; kifizettem 80 dollart es cserebe kapok ket olajcseret, vagyis darabja 40 dollar (markaszervizben). A parom sufnyi muhelybe hordja, ott is $40.

Lehet hogy az USAban olcsobb de en surubben jarok. En 3500 merfoldenkent (az 5600 km) vagy 6 havonta lecsereltetem az olajat, ugyhogy hosszutavon lehet hogy tobbet fizetek mint otthon.

"USA-ban egy olcsó olajcserekor még az olaj viszkozitását sem adják meg (pl. 5w40)" - ilyennel meg nem talalkoztam pedig eletemben eddig volt 4 kocsim, mindegyiket evekig nyuztam, ugyhogy nem egy nem ket olajcseren voltam... Eddig minden szervizben ahol jartam, ragasztottak a szelvedo belso felere egy atlatszo matricat amire ra van irva a kovetkezo olajcsere emlekeztetoje datumban illetve a merfoldmutato ora allasa es az olaj tipusa. A blokkon amit fizetesnel adnak ott is altalaban szerepel, hogy milyen olajat raktak bele!

2017. szept. 16. 01:17
 12/16 A kérdező kommentje:

NC allam. Walmartnal 21 dodo.

California azert sokkal dragabb allam de 40 dollar se sok mert az kb 10.000 forint

2017. szept. 16. 05:50
 13/16 anonim ***** válasza:
46%
Még mindig nem érted. Egy igénytelen (nagy köbcenti, kevés lóerő) vényolcba bármilyen szar ásványolaj jó, mert kicsi a csapágyak felületi terhelése. Nézz már meg egy európai vagy japán autót, fele-harmada annyi köbcentiből csinálnak ugyanakkora teljesítményt.
2017. szept. 16. 09:12
 14/16 anonim ***** válasza:
46%

Én 29.88-ért látom a walmart alap olajcserét de mindegy is mert még ez is nagyon olcsó.

Ez egy becsalogató. A walmart is szerel már autót. Az emberek rábuknak az olcsó olajcserére aztán odaszoknak és már mást is javítatnak, abból meg lesz majd a haszon.

Ez olyan mint amikor a nagyáruház olcsóbban adja a dinnyét mint amennyiért veszi vagyis veszteséggel árul valamit de majd a többi árú behozza hisz tódul a nép.

2017. szept. 16. 21:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Márkaszervíz...3 ezer ft munkadíj??

Ezt gondold csak át mégegyszer...

2017. szept. 26. 21:46
 16/16 anonim ***** válasza:
" elkerülhetetlen csápos emelő vagy akna" ez ilyen kifogásos duma, hogy csak azért se kelljen neked csinálni, mert nekem is burkolt alul és van egy kis "ajtócska" aminél egy csavart kell kitekerni, hogy ki nyissuk majd ott lesz a le eresztő, na érdekes én sima hagyományos emelővel fel emelem elől középen a merevítőnél, alárakok 2 acél bakot az megtartja, amég ferdén áll addig a nagyja olaj kifolyik majd vissza engedem le a kocsit hogy a ferdeség miatt a teknőbe hátra folyt olaj maradéka is kicsöpögjön addig az olajszürőt kiszedem ami a motortérbe van felfelé kell kiszedni egy vízpumpa fogóval kell kitekerni majd felfelé kihuzni az olaj róla visszacsöpög az olajszürőházba ahonnan elfolyik lefelé és még az is kifolyik alul addig az olajszürő tartóján amit kivettem kicserélem a tömitést rárakom az új szürőt visszateszem az olajszürőházba visszacsavarom, autó elejét újra fel emel-> le eresztő csavar tömités csere-> visszacsavarás-> autó megint le engedés, beleöntök 5 liter olajat mindjárt egyszerre mivel tudom, hogy ennyi kell bele nem szórakozok egyszerre 5 liter bele ( pont egy flakon) majd indit, várok mig olajnyomás jelző kialszik kicsit jár aztán leállítom megnézem a szintet ami jó de mégis mindig megnézem, és kb ennyi. Majd mosakodás, használt olaj átöntése a hozott olaj flakonba, az megy a csomagtartóba ha megyek tankolni leadom veszélyes hulladékként és ennyi. Sokkal tovább tart és macerásabb mint szervízbe de szeretek az autóval foglalkozni és sokkal nyugodtabb érzés, hogy tudom 100%-ra, hogy biztos benne van, biztos kivan cserélve a szürő és biztos, az van benne amit akartam. Ennyit megér ez a sok tökölés nekem.
2020. febr. 20. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!