Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert olyan draga Magyarorszag...

Miert olyan draga Magyarorszagon egy olajcsere?

Figyelt kérdés

Kis benzines autom volt es kb 20-25 ezret fizettem olajcserere amiben szuro, olaj, munkadij meg minden aprosag benne volt.

Itt Usaban elvittunk ket kocsit olajcserere, idopont nelkul odaallitottunk es a 3000es benzines kocsin 21 dollarért( durvan 6zer forint) kicsereltek az olajat mindennel egyutt, plusz par dolgot leellenoriztek. A masik kocsi nem tudom mennyi volt.

Vezermuszij csere kb 500 dollar (kb 135.000 forint), ami Magyarorszagon egy fiatal autónal kb 100.000 forint de megis sokkal tobbet keresnek a dolgozok a muhelyben mint Magyarorszagon.

2017. szept. 14. 16:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
47%
Nem dràga.
2017. szept. 14. 16:44
 2/16 anonim ***** válasza:
73%

USA-ban az új autó is kevesebb mint 2/3 áron van, mint itthon. Meg a benzin is kb fele árban.

Ezért is van az, hogy az USA-ban előbb hal éhen valaki, minthogy eladja az autóját :)

2017. szept. 14. 16:49
 3/16 anonim ***** válasza:

A kérdés jó, valóban drága az olajcsere, ha azt nézzünk, hogy kb 20 perces munka, az olaj, olajszűrő egy itthon átlagosnak mondható autó esetében 10ezer forint alatti összeg.

A müvelet is annyira egyszerű, hogy nem kell hozzá feltétlenül szerelő, talán éppen azt fizettetik meg azokkal a szervizben, hogy sokan nem viszik oda az autót olajcserére, üegoldják házilag, a leengedett olajat meg a benzinkúton adják le.

Persze nem tud mindenki olajat cserélni, de egy sokéves autót ezért nem feltétlenül kell szervizbe vinni, ha van ismerös, aki jelképes összegért szakszerűen meg tudja oldani, és akkor még abban is biztosak lehetnek, hogy olyan olaj került az autóba, amit a gazda vett bele.

2017. szept. 14. 17:04
 4/16 anonim ***** válasza:
31%
Viszont az USA-ban egy olcsó olajcserekor még az olaj viszkozitását sem adják meg (pl. 5w40), hanem csak azt, hogy "normál" meg "prémium"... akkor az a ~6000 Ft-os olajcsere mit jelenthet... kb. 15w40-es olajból (ez kb. max egy Zsiguliban elfogadható minőség) tudnám európában elképzelni - egy legolcsóbb olajszűrő 1500-2000 Ft, egy legolcsóbb 15w40-es full ásványi olaj (5 liter) 3500 Ft. Tehát az anyagköltség egy magánszemélynek már ~5500-6000 Ft, olajszűrő leszedő szerszámot még nem vettél (~1000 Ft); - a munkadíj még sehol sincs...
2017. szept. 14. 18:27
 5/16 anonim ***** válasza:
47%
Az valami nagyon tré olaj lehet. Kíváncsiságból ránéztem, 20-23 dolcsi 5 qt olaj, ami szerintem nem is elég egy 3000 cm3-es kocsiba. És akkor még nem beszéltünk szűrőcseréről. Biztos, hogy elvégezték a melót? Ha igen, akkor tuti, hogy mindenből a legolcsóbb, leggagyibb került bele.
2017. szept. 14. 18:55
 6/16 anonim ***** válasza:
72%

Hát nem tudom... én márkaszervizben 3000Ft körüli összeget szoktam fizetni munkadíjra.

Abszolút nem tartom soknak.

Olajat én viszem. Lehetne rajta spórolni, de szerencsére nem a kenyérre valón kell olajat vennem. 5 literért 12-13eFt-ot szoktam fizetni.

Olajszűrőből szintén nem a legolcsóbbat veszem: 2500Ft.

Tömítés az olajleeresztő csavarhoz: 50Ft.

Ezt a három dolgot szoktam vinni.

Az autóm motortere alulról burkolt. A burkolaton lévő szerviznyílás lenyitásához hely kell. Így vagy akna, vagy csápos emelő megléte elkerülhetetlen. Otthon egyikkel sem rendelkezem.

Ha már meg van emelve az autó a szervizben, legalább alulról is át tudom nézni/nézetni, hogy minden rendben van-e vele. Szerintem nem árt.

Nem én piszkolom össze a kezem, ruhám a csere során.

Nem én futkosok utána a fáradt olajjal, hogy leadjam.

Nekem ezek miatt megér 3000Ft-ot.

Hogy az USA-ban hogy van, milyen minőségű az ott kapható olaj, szűré és mennyi munkadíjért dolgoznak, nem tudom. De őszintén szólva nem is érdekel, mert nem ott élek. Rágódhatnék rajta, de nem változik vele semmi, akkor is ennyibe kerül.

2017. szept. 14. 19:00
 7/16 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ez a történet nem kerek.
2017. szept. 14. 19:43
 8/16 anonim ***** válasza:
26%
Jee usaban nem kell 50 százalékot adoba befizetni. A 21 USD S olajcseret nem értem mert USA autóm is van szoktam rendelni usabol alkatrészt de olajat nem lehet de nem is kell itthon annyi mint kinn. 6000 Ft ért kinn nem kapsz 6 liter rendes olajat.
2017. szept. 14. 19:47
 9/16 anonim ***** válasza:
45%

Nekem akkor jön ki 20-ból, ha magamnak csinálom. Kisköbcentis benzines autó: Prémium olaj 4 liter (Castrol Edge Titanium FST 0W30), szűrők: vagy Mann vagy Knecht, és egy filléres olajleeresztőcsavar tömítés.

SZóval ha minőségi olaj és szűrők kerülnek bele, nem drága.

Amerikával ne gyere, egy középszar vényócba bármi jó, ami folyékony, és van némi kenőképessége.

2017. szept. 14. 20:07
 10/16 anonim ***** válasza:
Vagy csak azt mondták, hogy kicserélték. :D De miért lenne olyan hülye a szervíz, hogy kockáztassa a hírnevét 20 dolcsiért.
2017. szept. 15. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!