Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen A2-es motrot tudnátok...

Milyen A2-es motrot tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés

Üdv. Jelenleg 16 és fél évesvagyok :), de már gondolkozom az A2-es jogsimon, hogy mikyen motrot vegyek. (Már van jogsim A1-re) Szeretnék egy olyan motrot ami GYÖNYÖRŰ max 35Kw (A2), én gyirsasáhi.motorra gondoltam. Ilyen Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki ezek közöl szeretnék leginkább választani. De a lényeg, hogy használt motrot keresek, és, hogy ne legyen annyira drága. Én egy 300 ezerre gondoktam, de MAX 400-500 ezerre gondoltam. Mert ennyit tudnék keresni 18 éves koromra brigáddal kb.

Előre si Köszönöm a válaszokat.

2017. szept. 13. 18:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Motort talán, de motrot semmilyet
2017. szept. 13. 18:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Bocs:D
2017. szept. 13. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Korai gondolatok és tervek, de ismerem az érzést :) Először szedd össze rá a pénzt és legalább 500ezret szánjál rá, tudom soknak tűnik és nehéz lesz, de amikor oda jutsz, hogy motort veszel, sokkal több motorból válogathatsz és nem kell valami 300ezres bontószökevényt venned, amit javítgathatsz egész nyáron, bőven megtérül a sok befektetett munka és várakozás. Ha most rögtön nagyon szeretnéd, hogy írjak motorokat akkor: Suzuki Gs500, Kawasaki Er5, Suzuki Bandit 250, Kawasaki Eliminator 250, Kawasaki KLE500, Aprilia Pegaso 650, Honda VTR250 Spada, Suzuki Freewind 650. Ezek nem gyorsaságiak, mivel ebben az árkategóriában nem nagyon van.
2017. szept. 13. 20:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de nem igazán ilyenekre gondoltam. Inkább hasonlítson a Kawasaki Ninja 300-ra, nem mondom, hogy azt, de hasonlót szeretnék. Mert ez mégis csak több 500k-nál.:D
2017. szept. 13. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Én meg erre mondom, hogy igen van, létezik, csak ennyi pénzből nem fogsz tudni ilyesmi gépet venni. Honda CBR500R is van, ami A2 és tetszene neked, csak hát az 1-1,5milliós kategória. Csekkold a Kawasaki ZZR250-et, Suzuki GSX-R 250-et, ezek elég ritka motorok és kevés alkatrész is van hozzá, először azért nem írtam, mert bár gyorsasági motorok, szerintem elavultan néznek ki. Amúgy sem a kinézet lesz majd a fontos, hanem a vezetési élmény, de majd rájössz, ha ráülsz az első nagy gépre...reméljük. Ha csak a kinézete miatt meg vagányságból akarsz ilyet, az nem túl jó megközelítés szerintem. Az ilyenek szokták hanyagolni a vezetéstechnika fejlesztését, aminek általában tolószék vagy zsák a vége. Egy a lényeg, ne egy motort akarj, motorozni akarj! Aztán idővel úgyis lesz majd menő gépre is lóvé :) Bárhogyan is, de sok szerencsét a tervedhez.
2017. szept. 13. 23:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Kösz, de amúgy is szerintem a biztonság az első.
2017. szept. 14. 00:17
 7/10 A kérdező kommentje:
A Suzuki GSX-R 250 milyen árban van kb. használtan? (Mert nem találom)
2017. szept. 14. 00:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Az a baj ezekkel a motorokkal, hogy ezeket a legnehezebb vezetni - legalábbis a hozzájuk optimális stílusban. A név nem véletlen, tényleg gyorsan kell menj, hogy az (amúgy elég kényelmetlen) supersport motoron egy kicsi komfortérzeted legyen, ugyanis az üléspozíciójából adódóan csak nagy sebességeknél tehermentesedik rendesen a csukló. Városi furikázásra NEM alkalmas, egy óra 30-40-es tempóval és többet nem akarsz majd motorra nézni se, hidd el.

Nem tudom, mennyi tapasztalatod van az A1 kategóriában, illetve hogy hol használnád a motort, de ezt mindenképp vedd figyelembe.

Egy nagyon kezes és megbízható kezdőmotor a GS500. A2-re optimalizálva, és itthon ő a kategória meghatározója, az A2 jogsisok nagy része ezzel kezd, de legalábbis megfordul a keze alatt. Egész jó áron kaphatók is régi, de megkímélt darabok, és az előbbi okból nem is marad pár 1000 km után a nyakadon, ahogy esetlegesen egy kis köbcentis gyorsasági maradna.

Azt is vedd majd figyelembe, hogy ha 500 ezret összeszedsz, akkor nem 500 ezred van motorvásárlásra, hanem max 400. Innen még kb 50 ezer forint, mire a nevedre kerül, és valamiből tankolni/szervizelni is kell a verdát. Nehogy az legyen, hogy veszel egy szép motort, de nem tudod leműszakiztatni fél év múlva, mert az összes pénzed a vételárra ment el.

Sok sikert és széles utat!

2017. szept. 14. 01:17
 9/10 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok, a gsxr ugyanaz az árkategória mint a zzr, csak ez még ritkább. Itt van egy, amit így hirtelen találtam: [link]

Ezeket a motorokat nagyon pörgetni kell, hogy menjenek, ezért sok a leharcolt darab belőle, ráadásul a választék is kevés. Hallgass az előttem szólóra, mert igaza van!

2017. szept. 14. 11:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Igaz, a GS500 200x (x=5;8) évjárat egészen jól néz ki. A honda sport motorjai közt tényleg nincsen 500k körül motrok? Mert ha van CBR125 egészen jó árakon akkor nem kéne lennie egy köztes résznek?
2017. szept. 14. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!