Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek körülbelül menyi...

Szerintetek körülbelül menyi lenne autóra a jogosítvány?

Figyelt kérdés
2017. szept. 12. 18:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Párom most csinálja. A tanfolyam asszem 40 volt, a vizsgák (kresz, eü, forgalmi) talán 20-25, a vezetés pedig (Budapest, sürgősségivel, mert a korábbi oktatója havi 1-2 alkalmat tudott csak biztosítani) 3900 óránként. Ki se merem számolni.
2017. szept. 12. 18:15
 2/11 anonim ***** válasza:

Kb 150 alapból. Ez akkor, ha minden elsőre megvan, és nem kell plusz órákat venned.

Ez csak egy átlag, kifoghatod 130 és 200 között bárhol, szét kell nézni, az olcsóbbaknak valószínüleg oka is van, és más módon, de rá fogsz fizetni...

Gyakorlatban várhatóan több lesz, mint a 150.

A legtöbb embernek nincs meg minden elsőre, az elméleti vizsga csak 4600, az nem növelinagyon a költségeket, de a forgalom már 11-12 körül van, és az általában nincs meg elsőre. (Gondolom nincs semmiféle gyakorlatod, ha már ezt a kérdést így tetted fel.)

A másik, hogy 30 óra a kötelező, de nem csak időben mérik, hanem 580 levezetett km is kell. Ez sem fér bele sokaknak, főleg ha az elején lassan haladsz, és a rutinpályán csak az idő telik, de a km-ek nem gyűlnek. Vagy ha a parkolás nem megy, ott is csak 2 métert mész előre-hátra, azzal nem lesz meg az 580 km-ed.

Ha ügyes vagy, 150-160-ból kihozod, de ha 200, még az sem vészes.

Ismerek olyat, aki már 50-60 órát levezetett, és még mindig nem megy neki. A plusz 30 óra az minimum plusz 100 ezer!

2017. szept. 12. 18:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez mindenkinél csak utólag derül ki, előre nem lehet kiszámolni.

Elkezdeni a tanfolyamot csak akkor szabad, ha megvan rá legalább 150ezer forint, és az sem vágja földhöz a tanulót, ha esetleg meg kell pótolni még egy százassal.

Azt már leírták előttem, hogy a 150ezer akkor elég, ha nem kell pótvizsgákért, pótórákért fizetni...

Az elméleti oktatás díja, és a vizsgadíjak előre kiszámolhatóak, de az már nem biztos, hogy elsőre meglesz minden vizsga.

A KRESZ vizsgán a rendesen felkészült tanulónak nem lehet gondja, de elég sokat mennek el vizsgázni felületes tanulás után, és csodálkoznak, hogy ott is meg lehet bukni.

Addig kell tanulni, amíg a szabályokat meg nem értik olyan szinten, hogy egy feltett kérdésre a szabályok ismeretében tudnak válaszolni, az kevés, hogy emlékszik rá, hogy "ez volt a helyes a múltkor"

Az elsősegély vizsga kiadásai is tervezhető, amikek még nincs kötelező kitérő, de az nem a vezetés oktatáshoz tartozik.

A gyakorlati oktatás, és a forgalmi vizsga az, ami szétrotálja a tanulókat a végösszegeket tekintve, ott jönnek ki az esetenként hatalmas különbségek.

Érdemes inkább venni plusz órákat, mint esélytelenül neki futni a vizsgának, de ezt sokan nem akarják elfogadni.

A forgalmi vizsga díja 11ezer forint, amit ráadásul nem lehet a végtelenségig ismételni, 5 bukás után PÁV, ami három bukás után pszichésen is plusz terhet jelent a tanulónak.

Persze, a vezetés gyakorlására kifizetett óradíjakra sokan sajnálják a 3500-4000 forintot kifizetni a kötelező óraszámot elérve, pedig jobb 50 órával levizsgázni, mint 30 órával ötször megbukni.

2017. szept. 12. 19:07
 4/11 anonim ***** válasza:

- Az elméleti tanfolyam 25 k körül szokott lenni.

- Az elméleti vizsga: 5k

- Az elsősegély tanfolyam + vizsga az kb. 6k x 6k = 12k

- orvosi vizsgálat: 7k

- vezetés óra: 30 x 3500 = 105k

- forgalmi vizsga: 11k

Összesen: 165k Ft

Ez a bukások, pótórák nélküli összeg.

Bukásonként 15k-val emelkedik az összeg.

2017. szept. 12. 21:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Minden összeget tudsz, üssem be én helyetted a számológépbe?
2017. szept. 13. 07:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Az hülyeség, hogy bukásonként 15-tel emelkedik az összeg.

Eleve az új vizsga 11 ezer.

Min. 6 órát kell venni egy bukás után.

Az 20-25 ezer.

Tehát forgalmi vizsga-bukásonként kb 30-35 ezerrel emelkedik az összeg.

2017. szept. 13. 08:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Nincs előírva, hogy bukás esetén kötelező venni 6 vagy, akármennyi plusz órát.

Nem kötelező, de ajánlott, amivel sok tanuló szintén nem foglalkozik, pedig jelzés a vizsgabiztos felé, hogy a bukás után gyakorolt-e.

Mindezzel együtt, ha a tanuló egy bugyuta hiba miatt bukott meg, nem kötelező a plusz gyakorlás, de ha az előző vizsgán az vált nyilvánvalóvá, hogy esélytelen volt, hibát hibára halmozott, gyakorlás nélkül valószínűleg a következő vizsgán sem lesz jobb.

Lehet persze keresni a kifogásokat, hogy az órán hiba nélkül vezet, de a vizsgabiztostól ideges lesz, de a vizsgának az a lényege, hogy idegesen, vagy nyugodtan, de a szabályokat betartva kell végig menni a vizsga útvonalán.

Azért senkit nem buktatnak meg, mert ideges, izgul.

2017. szept. 13. 11:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Pedig én úgy tudom, hogy kötelező, és nem magamtól találtam ki, hanem az oktató mondta.
2017. szept. 13. 13:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Amikor én csináltam a jogsit, akkor 4 óra kötelező volt bukás után, de az már több, mint 10 éve volt
2017. szept. 13. 16:36
 10/11 anonim válasza:

Nálunk egy alkalom két órás volt ami 5000 ft

54 órát vettem összesen. Kétszer buktam a forgalmi vizsgán. Háromszori vizsgadij volt: 33.000 ft

Tehat a forgalmis része nekem 168 ezerre jött ki. Az elsősegély és kresz vizsgára már nem emlékszem pontosan.

2017. szept. 20. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!