Létezik utastér előmelegítő eszköz?
Sajnos a kocsi az utcán parkol, így reggelente elég hideg van benne... Szóval olyan eszköz után kutatok, amelynek meg tudom mondani, hogy reggel 7kor bekapcsol (időzítő?) és bemelegíti kicsit, és ki is kapcsolhatna magától, hogy ne szívja le az aksit(a motor hőfoka nem érdekel...)
Találtam motorelőmelegítőket, de azok már csak azért sem jók mert annak hálózati 220V kell, panelek között pedig minden nap ugye máshol parkolok, és akár több száz méterre is lakástól, tehát csak a kocsi aksijáról üzemelő eszköz jöhet szóba... meg hát ugye attól közvetlenül, beüléskor még nem lesz "meleg" az utastér...
Ahhoz, hogy egy autót télen is érezhetően megfűtsön valamit, nem ártana legalább 200W, de az még talán kevés is lesz. A 200W az több, mint 15A áram 12V feszültség mellett. Én nem szeretném, ha felügyelet nélkül 15A-ek futkároznak az autómban. Arról nem is beszélve, hogy 15A egy kisebb autó 45-50Ah-s akksiját fél óra alatt is érezhetően meríti.
Ülésfűtés sokat tud javítani a komfortérzeten amikor télen beülsz a jéghideg autóba.
Létezik üzemanyagos állófűtés.
Drága, de bemelegíti az utasteret míg megiszod a kávédat
Vagy teszel bele egy üzemanyagos Wabasto állófűtést, ami a vízkört melegíti, utasteret és a motort is felnyomja melegre, csak ez drága.
Vagy veszel egy nomrális ülésfűtést, amit be lehet építeni a kárpitba. A rátevős vackok hamar tönkremennek.
Szerintem meg a legjobb megoldás egy jóóó meleg bögre teával beülni a kocsiba és amíg melegszik a motor (1-2 perc) addig megiszod.
Egyébként én télen mindig úgy megyek autóval távolabbra, hogy hátizsákba bevágom a kempinggázfőzőt + 1,5 liter ásványvizet + pár filter teát.
Mert ha ne adj isten baleset van az autópályán akkor ott kell rohadnod 2-3 órát a fagyban...
Na akkor előveszem a gázfőzőt aztán odarottyantok egy forró teát...
Van , ezek nagyon jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!