Ti milyen új autót vennétek 4 millió forint környékén, és miért?
Én most egy Honda Jazz-en gondolkozom.
Fontos lenne, hogy a csomagtartóban legyen hely és a hátsó üléseken is el lehessen férni, valamint, hogy ne legyen magas a fenntartási költsége és megbizható legyen.
Teljesen jó választás,Vitara / SX4 Cross-ban gondolkodnék még.
De ha honda vonalon gondolkozol tovább : 8G Accord.
A "sima" sedanban is undorítóan sok a hely,a kombiban pedig mégtöbb.
Oké ezen 3-7 éves kocsik ,de nem véletlenül tartják az árukat ennyire még,4 millió 4,5 körül magasan felszerelt modelleket lehet kapni, 4-4,5 között közel még szalon állapotban.
Új autóban pedig kezdő árakon nem túl magas a felszereltség,ha pedig igénylünk akkor meg milliós szinttel drágább az autó...
Amikor eladnánk x idő múlva a "fapados" átlag mindig 15-20%-kal többet zuhan árba ,mint a felszerelt.
Én inkább használt 3-5 éves autót vennék.
Én egy szedán J Astrát vennék 1.6 benzinmotorral.
Pro: megbízható, jól néz ki, az anyaghasználata jobb mint egy japáné, és 4 millió alatt majdnem fullextrásat lehet kapni, míg pl. egy új Jazz alapára 4.199.000 Ft.
Kontra: Nehéz ezért 8 litert fogyaszt átlagban.
Még nem volt szerencsém élőben megnézni, hogy mekkora a hely benne (de gyanítom, van akkora, mint a 20 éves swiftem).
Ha vehetnék újat, ennyiért új Ignist vennék. Mivel Suzuki, így megbízható + olcsón fenntartható, és szerintem nagyon jól néz ki.
Vitarát vagy valami Daciát vennék. Utóbbiba elég sok extra is beleférhet.
J Astrám volt. Jelenleg már csak a sedánt lehet rendelni belőle, ami 4,8 milliótól indul listaáron. Messze nem fullextra (kinek mit jelent ez? van akinek a szervokormány, az elektromos ablak és a központi zár is már "full-full extra") a felszereltsége. Ráadásul ez az 1.6-os szívómotorral szerelt ára. Volt ilyenem, baromi lomha, emellett zabál a bő 1,5 tonnás kasznival.
Mellesleg ha már Opel, ennyiért van K Astra is, ami könnyebb és sokkal tágasabb. Igaz 4 millió körül abból is csak fapadost adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!