Használtautó.hu-n a rendszámok miért vannak szinte mindig kitakarva?
Nincs hozzá közöd.
Nem tartalmaz semmi új információt a hirdetésben megadott adatokhoz képest.
Nehogy valami"rendőr haver" kikeresse a tulajdonost.
Vagy csak próbarendszám van rajta, amihez szintén nincs közöd.
A kereskedők általában azért takarják ki, hogy ne tudd lekérdezni a futásteljesítményt (vagy ne lásd, hogy tegnap lett rátéve magyar rendszám, esetleg, hogy egyáltalán nincs rajta magyar rendszám) illetve, hogy ha bizományos az autó ne tudja senki megkerülni a tulajt.
A magánszemélyek meg mert hülyék és "így látták".
Mert nem akarom, hogy megállítsanak értelmetlen, ész nélküli emberek, akik már a telefonban látatlanban szoktak alkudni.
Nem hiányoznak:
-hú de drága!
-mennyit engedsz a feléből?!
-mennyi a vége, ha komolyan érdekel? viccből hogyan érdekelhet valakit ? :-)
A válaszokat is az ilyen emberek pontozzák le.
Ha meg az autómon N-es rendszám van, akkor én csaló vagyok?!
5: Ezek a kérdések nem függenek a rendszám kitakarásától. Minden hirdetésénél van elérhetőség megadva, aki alkudozni akar, tök mindegy, hogy ismeri-e a rendszámot vagy nem.
Senki nem a rendszám alapján ítéli meg az autó életkorát.
# 5
Miért, ha rendszám nélkül hirdetsz akkor nem alkudoznak? Fuck logic...
"Ha meg az autómon N-es rendszám van, akkor én csaló vagyok?!"
Nem. Csak arról az autóról lehet tudni, hogy vagy fiatal (ekkor egyértelmu) vagy nemrég hozták be külföldről. Akkor pedig mindjárt kevésbé hihető a "történet" amit köré mesélnek, hogy 15 éve egy tulaj, meg garázsban tartott, szeretgetett, szervizelt...
ebben is van valami logika. elég valószínű, hogy valami van a dolog mögött, ha valaki a 4-5 hónapja forgalombahelyezett autóját már árulja...:D
biztos belenézett a szerelő a motorba, és mikor elárulta, mennyiből lehetne rendberakni, a tulaj már hirdette is megfelé...:D
természetesen ettől függetlenül a helyszínen úgyis látszani fog a rendszám, na de máris több esély van arra, hogy valaki egyáltalán megnézi személyesen, ha nincsenek a fejében ilyen vészjósló gondolatok(mert nyilván a háttér ismerete nélkül csak erről beszélhetünk).
Én azért takartam ki, hogy ne lehessen beazonosítani, semmi sumákság nem volt, nem akartam, hogy bárki megtaláljon Facebookon, terjednek pletykák, hogy így lopják a kocsikat. Marhára nem érdekelte a vevőt. Megnézte a kocsit és vitte.
Egyébként rendszám és alvázszám alapján sem tudhatsz meg semmit a kocsiról amíg nem a tiéd (vannak honlapok ahol 2-3000 Ft-ért lekérheted az előéletét alvázszám alapján, de azok meg nem megbízhatóak, legalábbis nekem ahány oldal annyi eredményt adott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!