Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szélvédőcsere után új rendszám...

Szélvédőcsere után új rendszámot kap a kocsim?

Figyelt kérdés
Egy 2007-es autóról van szó, amin szélvédőt kell cserélnem.
2017. szept. 8. 22:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Miert kapna? A matrica miatt, ami rajta van a szelvedon?

Mondjuk ha egyetlen percig gondolkoztal volna, eszedbe jutott volna hogy azt a matricat talan olcsobb legyartani, mint az uj rendszamot meg az auto osszes papirjat, de tudod mit, a te autodon rendszamot fognak cserelni, neked meg kell valtoztatni a nevedet es a munkahelyeden sem maradhatsz, fel kell mondanod.

2017. szept. 8. 23:28
 2/12 anonim ***** válasza:

nem kap

nem értem mi köze hozzá? elhagytad a rendszámod?

2017. szept. 8. 23:29
 3/12 A kérdező kommentje:
Én csak hallomásból tudok ilyen esetről, hogy új rendszámot kapott egy szélvédősérült kocsi, gondoltam, hogy olcsóbb a matrica.
2017. szept. 9. 00:09
 4/12 anonim ***** válasza:

A matrica olcsóbb. Én autómon még az előző tulaj cserélt mert valami lökött bedobta téglával a szélvédőjét, neki ügyesen felrakták az előzőről a matricát, igaz hogy nekem már picit feljött az alja, de különösen nem érdekel, mert rajta van, két műszakin járt már az autó, nem szóltak érte, rendőrök nézték, nem érdekelte őket, lényeg hogy rajta van és egyezik a rendszámmal. Egyébként ha tényleg másikat akarsz okmányirodába igényelsz és ennyi. Állítólag nem olyan vészesen drága, de olcsóbb jóval mint komplett rendszám csere és az azt követő hülyeségek. A matricához meg egy kis papírmunka és már csinálják is. Nem nagy cucc.

De egyébként kérdezzél rá hogy egyáltalán fontos-e az a rohadt matrica mert a régi fajta rendszámoknál nincs ilyen marhaság hogy a szélvédőre is azt kell tenni. Meg ha cserélik a szélvédőt ott kérdezz rá biztos tudnak okosat mondani.

2017. szept. 9. 00:16
 5/12 anonim ***** válasza:
51%
Le kell adni a régit. Pl. kivágni flex-szel.
2017. szept. 9. 00:31
 6/12 anonim ***** válasza:
41%

Be kell menni az okmányirodába,vinni kell a régi,valamint az új szélvédőt is.

Sógornőm feleségét elővették okirat hamisításért mert véletlenül a hátsó szélvédőt vitte be.

2017. szept. 9. 06:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Magyarországon élünk, így könnyen lehet.

Megvan a matrica? Ha nem, öreg hiba. A magyar autós a balesetét követően köteles - testi állapotától függetlenül - haladéktalanul kimászni az összetört járműből, megkeresni a roncsok között, adott esetben sötétben, hóban, fagyban, sebekből vérezvén a szélvédőre ragasztott regisztrációs matricát a kitört szélvédő darabon és azt gondosan megőrizni akár kórházba szállítása, újraélesztése, műtétje alatt is.

Ha a matrica elvész, új rendszámot kell kapnia a kocsinak, hiába, rendnek kell lennie.

Velem megtörtént, igaz régebben. Kamionos vagyok, 2005 nyarán megtiszteltetés ért, kaptam egy zsír új Mercit. Azzal lementem Görögországba majd vissza, mire itt Magyarországon - nem saját hibából - rommá törtem a fülkét. Volt elég bajom, az ütközéskor repült a cókmókom, inkább azokat gyűjtöttem össze, nem a matrica után futkostam. Két hónapot állt a verda, míg helyrehozták és természetesen új szélvédőt kapott. Újak voltunk még az EU - ban, addig nem létezett a szóban forgó matrica.

Eltelt másfél év. A kocsival voltam műszaki vizsgán is (!). Senki nem szólt egy szót sem, a főnököm is többször látta a kocsit ezen idő alatt.

Aztán egy rendőri intézkedés - forgalmi bevonása - kocsi visszafordítása - új rendszám intézése - minden papír (kamionnál nem csak egy forgalmi van, hanem egy csomó szar) módosítása - kocsi két hét ácsorgása.

2017. szept. 9. 08:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Ügyes szélvédős leszedi úgy a matricát, hogy vissza lehessen tenni az újra. Ha mégsem tudja leszedni, akkor a matricát az üveg(darabbal) együtt bemutatva legyártanak újat.

DE! Ha nem tudják áttenni, vagy úgy sérül, hogy olvashatatlan lesz, akkor sajnos jelenleg jogszabály alapján valóban új rendszám és új matrica kell, hogy kerüljön az autóra.

Régebbi saját esetem: még friss volt ez az egész matrica történet, eu-s rendszámos autómon nem volt felragasztva a matrica a szélvédőre. Pestről vidékre tartva, Veszprémben motoros rendőr félreállított. Közölte, hogy el kell vennie a forgalmimat a matrica hiánya miatt. Azt hittem, viccel. Sajnos nem. Kaptam egy igazolást ott helyben tőle, lakcímemig hazavezethettem aznap az autóval. Utána otthon megnéztem a jogszabályokat, igaza volt. Új rendszámot (ezzel együtt kiadják a a matricát) kellet volna csináltatnom, de szerencsére otthon fiókból előkerült az eredeti matrica (hülye voltam, de még friss volt ez a rendszer). Azt bemutatva visszakaptam egy-két héttel később a forgalmimat, mellékelve egy kisebb büntetéssel.

2017. szept. 9. 08:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Valószínűleg összedőlne a világ, vagy valamely olyan súlyos paradoxon, ok - okozati ellentmondás alakulna ki, hogy megsemmisülne ha nem is az egész Világegyetem, de legalábbis a galaxisunk - ha a matrica elvesztése esetén, az autó egyéb adatai alapján, a szélvédő cserét követően kiállítanának egy új matricát, azt postán elküldenék Kovács 23 János tulajdonosnak a Kökörcsin utcába némi szerény térítési díj ellenében, Kovács úr felnyalná az új vinyettát és boldogan autózna tovább.
2017. szept. 9. 08:33
 10/12 anonim ***** válasza:

"Én csak hallomásból tudok ilyen esetről,"

Na hallomás, mi más...facebook? Tv2? Gyakorikérdések? Egy okos haver? A világ legegyszerűbb dolga, hogy az illetékeseket kérdezzük meg, az fel se vetődik :-D

2017. szept. 9. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!