Mit érdemes az autóban tartani? (alap dolgok)
leirom nekem mi van a csomagtartoban es hatha vmit hasznosnak velsz
en lany vagyok, ugyhogy a honap azon bizonyos napjaira megfelelo cucc
egy valtas ruha
elemlampa
viz
szaraz ragcsa, ami nem romlik meg (pl. pisztacia vagy valami keksz)
csavarhuzo
fogo
kes
muanyag evoeszkoz
porral olto
egy gyekenybol keszult lepedo, ha a kocsi ala kell fekudni ne a porba a tiszta ruhammal
ablak lehuzo
tisztitoszer + rongy (madarkakit takaritani)
1 par melos kesztyu
apropenz
toll/papir
telefon tolto
eldobhato 1x hasznalatos fenykepezo (ha a telo epp lemerul es elottem szall le egy ufo...vagy balesetnel bizonyitekot gyujteni)
tuzcsinalo eszkoz
A motorblokkot mindenképpen. És vezetés közben magadat is.:) Viccet félretéve, nagyjából fontossági sorrendben.
-Pótkerék
-Kerékkulcs
-Emelő
-Víz
-Elsősegélyfelszerelés
-Vontató kötél
-Láthatósági mellény
-Zseblámpa
-Egy rongy
-Pár alap szerszám
-Pótkulcs (De ezt NE az autóBAN tartsd, hanem táskában!)
-Ha nő vagy, akkor egy paprika spray. Én férfi vagyok, nálam kés van + balta + baseballütő, ha a cigánytelepen robbannék le.:D
Ha messzebb mégy/mentek, akkor több víz, kaja, pokróc, pénz, telefon, alap gyógyszerek, térképek, több szerszám, poroltó, üvegtörő, munkáskesztyű. Flakonban/kannában olaj, benzin.
Ha nagyon komolyan veszed a dolgot, akkor nézd meg a "Túlélőkészletek utazáshoz" oldalt, vagy a Mad-Max című film 1.-2. részét.:)
Nekem ezek vannak (az autó alap tartozékfelszerelésén túl) az eddigi felhasználási gyakoriságuk sorrendjében:
víz
aprópénz
zseblámpa
ablaklehúzó
pótizzók
csavarhúzó készlet
autómosó kefe
(hideg időben) pokróc
(innetől pedig még nem kellett elővenni)
láthatósági mellény
vontatókötél
porral oltó
Az eddig felsoroltakon kívül néhány további kiegészítő:
- kb 50 cm-es vascső, a kerékkulcs meghosszabbítására. A műhelyben, légkulccsal meghúzott kerékcsavart a kézi kulccsal enélkül nem tudom kicsavarni.
- szivargyújtó-csatlakozó / USB átalakító (nincs az autóban beépített USB aljzat, újabb autókban már van) + USB töltőkábel telefon / táblagép / GPS töltésére
- Magyarország atlasz és az összes szomszédos ország térképe + amit 1 nap alatt el lehet érni
- napszemüveg
- jégkaparó, törlőrongy, ablakmosó folyadék pumpás flakonban
- vezetésre alkalmas cipő (vékony vászoncipő, az ülés alatt)
- kanál (joghurton jól elélek, csak kanál legyen hozzá :-) )
A kés vagy a balta helyett ajánlom a jó nagy villáskulcsot, ugyanis a kést és hasonló dolgokat nem nagyon lehet tartani a kocsiban tudtommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!