Okozhat kárt a motorban ha nem cseréltetem azonnal a katalizátort?
Tegnap felgyulladt a hibalámpa a kocsimon, elvittem ma szervízbe, ahol azt állapították meg, hogy a katalizátor döglött meg.
Előtte és utána is van szonda.
A szerelő nem adott (nem tudom, hogy nem akart vagy nem tudott) egyenes választ arra, hogy mennyire sürgős a javítás, hogy a motorvezérlés "megbolondul-e" attól, hogy a katalizátor utáni szonda mérés miatt esetleg korrigálni akar a motort.
Amúgy az ég világon semmit nem lehet észrevenni, autó pont úgy megy, mint korábban, semmi rendellenesség nincs.
Mennyire sürgős a katalizátor cseréje? Nem is igazán az ára miatt, de sűrű melós hónap nekünk a szeptember és nem nagyon tudom nélkülözni a kocsit napokra.
Egy 2 literes benzines volvo V40. (2004-es)
A szerelő csak az ODB-n keresztül kötötte számítógépre a kocsit és kiolvasta a hibakódot (láttam én is, azt írta "gyenge katalizátor teljesítmény") és utána egy pár percig nézegette a 2 szondát és azt mutatta, hogy a katalizátor előtti szonda egyenletesen mér, a mögötte lévő szonda pedig hol magas hol alacsony értéket mutat.
Én kérdeztem, hogy nem lehet, hogy a mögötte lévő szonda a rossz, de állította, hogy az kizárt, biztos, hogy a katalizátor.
Ettől függetlenül én a kocsin az ég világon semmit nem érzek, nem füstöl, nem büdös, pont ugyan úgy megy, mint eddig.
Nos eltelt egy hét és a hibajelző sem jött vissza, a kocsi semmi rendelleneset nem produkál úgyhogy egyenlőre hagyom. Majd a következő időszakos szervíznél esetleg ránézetek.
köszönöm a kommenteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!