Ez az állítás tényleg igaz az automata váltókra?
"Kanyarodás
Az automata váltók gyakran felkapcsolnak, mikor a kanyarhoz érve csökkentjük a gázpedál nyomását, ami azt eredményezheti, hogy a kanyart gyorsabban vesszük be, mint szeretnénk.
Ennek elkerülése érdekében, mielőtt a kanyarhoz érünk, finoman gyorsítsunk.
Így az automata váltó alacsonyabb fokozatba fog váltani.
Ha sok a kanyar az úton, tegyük a 2. vagy 3. helyzetbe a váltót."
"Az automata váltók gyakran felkapcsolnak...kanyart gyorsabban vesszük be"
na most ezt én sem értem: ha elveszed a gázt, akkor nem vissza kellene kapcsolni (lefelé,alacsonyabb fokozatba kapcsolni)? és ekkor fogna a motorfék
Én ezt nem értem,vagy hülyeséget irkálnak itt.
Ha csökkentjük a sebességet akkor a váltó vissza kapcsol !!!
Érted ???
Lehet, hogy felkapcsol de ha visszavetted a gázt akkor tuti nem fog gyorsulni hanem lassulni. Mivel motorfék amúgy sem érezhető az autómatánál úgyis fékkel kell lassítani a megfelelő sebességre a kanyarodáshoz.
Elég nagy hülyeség amit ott össze írtak ezzel kapcsolatban.
Ez egy baromság.
Elveszd a lábad a gázról, finoman fékezel. A váltó meg pakol ahova kell, de megsúgom lefele fog.
Ekkora hülyeséget. Ha így kanyarodnék, kb 50%kal nagyobb lenne a kanyarsebességem. Akkor kapcsol vissza, ha kb 50%-ig benyomom a gázpedált, de akkor meg intenzíven gyorsít is.
Lassít, fék, kanyarodik, gyorsít. Nincs ebben semmi különleges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!