Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a különbség a két gumiméret...

Mi a különbség a két gumiméret között?

Figyelt kérdés

Az általam választott 15 colos alufelnire kétféle méretű gumit írnak megfelelőnek:

195/65 R15

205/60 R15

A kérdésem tehát, hogy mi a különbség a két gumi között(azon kívül, hogy árban az utóbbi kétszer annyiba kerül, mint az előbbi)? Illetve miért jobb egyik a másiktól és melyikkel nézne ki jobban? És hogy ezek a számok mit jelölnek?

2017. szept. 4. 16:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy nyári gumiról lenne szó.
2017. szept. 4. 16:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Az első szám a szélesség mm-ben, tehát a második 10 mm-rel szélesebb.

A második szám az oldalfal magassága a szélesség százalékában (!), így az oldalfalak magasságai 126,75 és 123 mm-re adódnak szigorúan ragaszkodva a matematikához.

Ennyi az eltérés alapvetően. Nem hiszem, hogyha ugyanaz a gyártó kínálna azonos mintázattal mindkét méretben gumit, akkor a hétköznapokban sok kimutatható eltérés lenne közöttük.

Vegyél 195-öset, "az az olcsóbb" felkiáltással és kész, az van az én autómon is. :)

2017. szept. 4. 16:56
 3/4 anonim ***** válasza:

195 teljesen jó.. szerinted mit számít az a 10mm? kb. semmit

inkább sokkal többet számít a márka.

pár napja siettem kicsit, körforgóhoz úgy 55-60km/h-val közeledtem és úgy 10 méterre voltam amikor balról feltűnt az autó és nyomtam egy padlóféket..

persze a másik autós megijedt mert azt hitte öreg merci nem tud megállni ilyen hamar és ő is satuzott :D de bakker úgy betapadt a kocsi hogy majd kiszakadtam az ülésből...

ennyit számít, hogy Michelin van fent nem pedig valami debica vagy barum

2017. szept. 4. 17:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Vàltóméretek.

A többik már leírták.

(Dolgoztam futóműszervízben -autószerelőként)

2017. szept. 4. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!