Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehetett ez az égett szag?

Mi lehetett ez az égett szag?

Figyelt kérdés

Egy nagyon meredek utcában lakok, ahol tolatva és 90 fokban ráfordulva kell beparkolni. A kocsimon a kézifék nem tökéletes, teljesen behúzva is gurul a kocsi. (Kisebb lejtőn megfogja, de az utca annyira meredek, hogy ott nem.) Szóval parkoltam be, és túl közel mentem a másik kocsihoz. Kéziféket behúztam, el akartam egyesben indulni előre, hogy korrigáljam, de a kocsi gurult tovább hátra, neki a szomszédénak. Ettől bepánikoltam, és nagyon nagy gázzal indultam el. Az utastérből egyből égett szag lett, de nem tűnt gumiszagnak. Ettől függetlenül a parkolás hátralévő részében, nem volt semmi gond a kocsival, kuplung, váltó, fék, minden rendesen működött. Mivel friss a jogsim, nem nagyon van tapasztalatom etéren.

Pár részlet, ami talán segít megválaszolni: a kocsi egy 1.6-os benzines golf IV. Szakadt az eső, teljesen vizes volt az út, szóval a gumi gondolom nem angyon füstölhetett ilyen körülmények között. A légkondi be volt kapcsolva, szóval gondolom a motortérből jöhetett az égett szag, ha azonnal megtelt vele az utastér, viszont az ablak is le volt engedve. Légyszi segítsetek, kell aggódnom amiatt hogy valamit leégettem (magamon kivül haha)? Este egy hosszabb útra mennék, és szeretném tudni mi volt ez, mielőtt elindulok. Köszönöm!

2017. szept. 3. 20:57
 1/3 anonim ***** válasza:

A kuplungot égetted meg kicsit.

Ennyitől nem lesz semmi baja.

Viszont a kéziféket nézesd meg szerelővel, mert ez így nem okés.

2017. szept. 3. 21:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, most megnyugtattál! :)

Mindenképpen el fogom!

2017. szept. 3. 21:06
 3/3 anonim ***** válasza:

ha ugy adtál nagy gázt emelkedőm hogy csúsztattad a kuplungot(márpedig ezt tetted) akkor a kuplung tárcsa égett meg és annak a szagát érezted.

Ha nagyon kopott a kuplung tárcsa akkor 1-2 ilyen manöver után lehet cserélnia kuplungot.

2017. szept. 3. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!