Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ültetni szeretném az autómat,...

Ültetni szeretném az autómat, de közeleg a műszaki vizsga, milyen engedély kell ahhoz, hogy átengedjék ill. honnan tudom beszerezni és mennyiért ezt az engedélyt?

Figyelt kérdés
egy bmw e36 touringrol lenne szo, nem szeretnem porra ultetni de nem tudom mennyi az a limit amivel atengedik még.

2017. szept. 3. 19:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Rugócsere nem nagy kaland,műszakira nevidd megültetve mert úgy szét rázzák hogy a szélvédőd nem marad bent
2017. szept. 3. 20:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

műbizonylat kell az csere alkatrészekhez amivel igazolod hogy megfelel az autóhoz az adott ültető rugó.

Anélkül a müszakin csak kenőpénzel megy át

sokan megoldják ezt azzal hogy levágnak a rugóból.

Persze ez amolyan cigányos módi, nem biztonságos és veszélyes, de occó:)

2017. szept. 3. 21:40
 3/8 anonim ***** válasza:
24%

Ugyan fejtsd már ki,milyen veszélyeket hordoz magában az,ha másfél kört kivágok a rugóból?

Máskérdés hogy aki keményít a rugózáson az komplett gyökér vagy csak hétvégén szedi elő a nagybecsben tartott vasat

2017. szept. 4. 06:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Elvileg egységes a szabályozás, mégis a vizsgaállomáson múlik a dolog, meg éppen milyen lábbal kelt fel a vizsgabiztos. Eleve onnan indul a dolog, hogy nem sima műszakira kell vinned, be kell íratni a forgalmiba a rugót, ehhez kell a műbizonylat/TÜV engedély magyarra fordított hiteles másolata. De tényleg hívd fel a vizsgaállomást, ahova vinnéd, hogy nekik milyen dilijük van. Vagy kérdezd meg Facebook csoportban, ahol elmondják azok akik mostanában íratták be a forgalmiba az ültetést.

Ja és a lámpafóliát, ablak sötétítést meg minden ilyen szürke zónás tuning cuccot jó eséllyel le is szedhetsz, hogy átmenjen.

2017. szept. 4. 07:20
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, nincs rajta semmi csak az angel eyet kell kikotni, meg alapbol alacsonyan van a kocsi, nemetorszagban igy atengedtek, remelem nem lesz baj. a rúgón hol tudom megnézni, hogy mennyire ul le tole a kocsi?
2017. szept. 4. 08:10
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
3-mas: bele fog érni a kerékdobba a kereked, kanyarodáskor meg a sárvédőíved kihajtogatja a gumi, rosszabb esetben a gumidat leeszi a fémperem... = durrdefekt. Ennyi!
2017. szept. 4. 10:37
 7/8 anonim ***** válasza:
ami nem gyári, azt nem engedik át.
2017. szept. 4. 11:30
 8/8 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=Zk6WEihO-Dg

A vágott rugó veszélyei a fenti videóban.

Amúgy meg százezres mulatság a futómű papírozása, mindegy, hogy rugó, vagy állítható.

A TÜV papír fordítása csak hivatalos fordítónál lehetséges, ahol 50 ezret elkérnek érte. Utána meg kell terveztetni az átalakítást, majd engedélyt kérni. Hivatalos szervizben kell beépíttetni, számlával igazolni. Utána mehetsz szigorított műszakira az eddig összeszedett papírjaiddal.

Ez tényleg az, ami szükséges hozzá, ezt gyűjtöttem össze telefonon és e-mailben a közlekedési hatóságtól.

De ezek után úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó 130 ezret fizetni egy ültetőrugó papírozására, ami majdnem a duplája a rugószett árának.

-35 mm-ért úgysem szól senki. De ha állítható lenne alatta, a legtöbb rendőrt az sem érdekelné, amíg normálisan közlekedsz.

2017. szept. 4. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!