Autószerelést honnan tanulhatok?
Kedves utolso valaszolo. Ugyan igy latom en is a helyzetet. En most vegeztem el a villamossag szerelo utan a technikusit. A technikusin autoszerelo, villamossag szerelo egyutt volt. En voltam egyedul villanyasz, es 6 autoszerelo. Sajnosnazt lattam hogy az auto szerelok ( nem az o hibajukbol) egyaltalan nem tudnak hozzaszolni a Villamossaghoz, pedig az autok nagy resze ma mar az. Egy motor tomb 100 eve ugyan az: egy henger benne a dugattyu, rajta egy hengerfej kesz. A korites ami valtozik es az mind villamossag.
Szerencsere igaz palyakezdokent, de mind az iskolai oktatasom es a ceges gyakorlatom szuper volt, igy hozza merek nyulni es hozza is tudok egy mai autohoz is.
Ebbol csak azt akartam kihozni, hogy a villamos rendszerek megismerese a legfontosabb. Ezert is ajnalottam a Bosch fuzeteket.
10-es vagyok, látom nem csak én vagyok ebben a szakmában tanuló.
Jelenleg technikusin vagyok, és csak én látom azt, hogy semmi érdekük normálisan megtanítani a szakmát?
A tanáraim segítőkészek, és próbálnak is segíteni, csak a kőkorszaki eszközökön nyilván nehéz. (a sulinkban vannak Lada motorok, B Corsa motor, BMW motorok (szerintem E36-ból), Golf 1 vagy 2-es motor és egy modernebb TFSI motor, csak azt nem tanítják nekünk, mert nem értenek hozzá a tanárok, meg ugye 1 db motoron 20-30 diáknak elég nehéz elsajátítani a szerelést.)
Elektromos részen pedig Suzuki Swift 1 ott olyanokat tanultunk, hogy a hibakódot kivillogtatni (jóreggelt már nincs olyan hülye, aki egy próbalámpával kivillogtatja a hibakódot, hanem egyszerűen OBD csatlakozóval kiolvassák a hibatárolót.)
Nagyobb szerelésbe pedig bele se kezdtünk, pl váltót leszedni egy autóról, vagy kuplungot cserélni, ilyesmi tehát nem is értem, hogy ilyenek miért nem tanítanak. Nyílván megvan a megszabott óraszám, hogy ennyiben az elméletet ennyiben meg a gyakorlatot kell tanítani, de ilyen alapvető dolgokat igazán csinálhatnánk.
A gyakorlati helyeken meg nyilván a munkáltatónak az az érdeke, hogy felvegye a diák után a pénzt, a többi nem érdekli, és nem érdeke, hogy kiképezzen egy diákot magának kivéve ha éppen szüksége van egy szakemberre.
Más iskolákban is ilyen a helyzet, vagy csak én látom ilyennek a dolgokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!