Mit gondoltok a Peugeot 106-ról? (linkkel)
Autóvásárlás előtt állok, sajnos nem tudok sok pénzt rászánni a dologra, ezért fontos lenne, hogy olcsón jussak hozzá és a fenntartása se legyen túl költséges. A Peugeot 106 nagyon tetszik, kíváncsi lennék a véleményeitekre/tapasztalataitokra!
Pl.: [link]
(1.0 - nekem pont elég lenne városi kocsikázásra, és elsődleges szempont még az 5 ajtó is...)
én ilyen kicsi autót nem vennék, de ez a te választásod :)
francia kocsit se vennék ( autószerelő kioktatott h sz*r )
de ha ez tetszik és erre van pénzed, sok sikert :)
a képek alapján jó állapotúnak tűnik.
városi kisautónak szerintem nagyon jó :)
nagy távra semmiképpen nem!
Én nagyon nem értek az autókhoz és mostmár tényleg azt gyanítom, hogy valamit nagyon rosszul gondolok... :)
A hengerűrtartalom nem egyenes arányos a fogyasztással. Én eddig azért keresek mindig 1.0, max 1.2 autókat, mert úgy vagyok vele, hogy minél kisebb a hengerűrtartalom, annál kevesebb a fogyasztás. Ezek szerint ez nem így van?! :) Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek..
Nem mindenféleképpen.
Súly - LE arány.
Minnél kevesebb lóerő mozgat meg minnél nagyobb súlyt, annál többet fogyaszt az autó. Ha alacsony fogyasztást szeretnél akkor dízelben gondolkodj, bár én benzin párti vagyok.
Általánosságban elmondható,hogy minél kisebb cm3 a motorja,annál jobb a fogyasztása.
Ezt az új generációs dieselek kezdik "cáfolni"így lehet az,hogy egy vadi új 2000cm3 diesel több teljesítmény,és kevesebb fogyasztást produkál ,mint egy régebbi 1600-os diesel.
Viszont egy ilyen új autó,nem kevés pénz.
Nyugodtan vedd meg a kis Peugeot,ár/értékben nem buksz rajta sosem akkorát mint egy 2-3 milliós autón,még ha erre költeni kell 2-300ezret.
És valószínűleg lesz rajta így is 1-2 dolog javítani való,de akkor is ez éri meg ha kevés pénzed van.Ha magad megcsinálod (amit lehet és tudsz is) akkor kifejezetten olcsó a javítás.
Biztosítás,fogyasztás,értékvesztés,kocsi alapár,alkatrészárak.
Ezen szempontok alapján ez sokkal jobb választás,mint bevállalni mondjuk 1 milla fölötti autót,mert az is elromolhat.és el is romlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!