Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Erős szemüveggel lehet még...

Erős szemüveggel lehet még autóra jogsim?

Figyelt kérdés
A bal 6.50-es, a jobb pedig 7.0-s. Ennyire gyenge szemmel szerezhetek még jogsit?

2017. aug. 29. 12:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem -4.75 és -4.5 volt a két szemem, szemüveg korlátozással kaphattam jogsit. Később lézerrel megműtettem (kétszer is), aztán most már teljesen jól látok szemüveg nélkül és a korlátozást is eltörölték a jogsimból.

Szerintem lehet, csak kell egy tartalék szemüveget tárolnod az autóban!

2017. aug. 29. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem a kontaktlencsém -7-es és -8-as, a szemüvegem még rosszabb. Nincs semmi korlátozás.
2017. aug. 29. 13:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nekem nincs értelme megcsinálni a lézeres műtétet, mivel azonnal visszaromlana (van egy olyan betegségem, hogy a szemem magától mozog, de tudom, hogy ez nem gond, mert apámnak is van, és neki van jogsija.) Mégegyszer köszönöm!
2017. aug. 29. 14:07
 4/8 anonim ***** válasza:

# 2/3

Mivel kontaktlencsébe mentél az orvoshoz, így nem derült ki hogy rossz a szemed. Kis hamis.

2017. aug. 29. 15:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Persze lehet . Kocsiba kell lenie egy lot szeművegnek azt annyi meg a jogsidba be írják , hogy szemüveges vagy azt kész

Bal -4.1 jobb -4.0 és meg van a B-s jogsim is és a CE kategoria is és így nemzetközizek 40tonnàs nyerges vontatóval . Igazoltatásnál mindig kérik mutassam meg , hogy van pót szemüveg akár napszemüveg is lehet ha dioptriás azt annyi , sose kötözködött senki , se kocsival , se a kamionnal igaz utobbival fél éve járok , de közel 6éves B kategoriással senki nem pattogott , orvosi alkalmasságim lazán sikerült .

2017. aug. 30. 07:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Simán lehet. Nekem is erős szemüveggel van jogsim.
2017. aug. 30. 12:01
 7/8 hallak65 válasza:
Ha az orvos megadja az alkalmasságit, akkor igen. Rendszerint csak rákerült a jogsidra, hogy szemüveg kell a vezetéshez.
2017. aug. 31. 13:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet. Ha szemüveggel korrigálható megfelelő szintre akkor akár -10-es is lehet, vezethetsz autót és semmi egyéb nem kerül be a jogsiba se csak a 01.01. szemüveg kötelező hordás kód.

Pótszemüvegnek meg veszel valami Teszkós 4 ezer Ft-osat, ki a fenének van pénze az 50-70 ezres szemüvegből kettőt csináltatni? A rendőr meg nem szemész, megmutatod neki a kamu pótszemüveget, az igazi rajtad van és kezit csókolom...

2017. szept. 27. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!