Haverom nem akarja vissza adni a motoromat, mit tudok tenni?
röviden a srác egy lehúzós tolvaj, én meg a békésebb fajtából származom, pár éve nála maradt a motorom, egy veterán motorról beszélünk, ami motorilag jó, de jelenleg működés képtelen. Szóval pár éve vettem a motort egy ismeretlentől az utcán (épp az utánfutójára tette fel), de a telefonomat elhagytam mielőtt fel tudtam volna hívni, hogy utólag írjuk meg az adásvételi szerződést. Legalább 3 tanú igazolja, hogy a motor az enyém, akik segítettek a motor műszaki helyre állításában. Szóval az érdekelne, hogy mit érdemes ilyenkor tenni és ez minek minősül jogilag, ha nem adja vissza többszöri megkeresésre sem!?
előre is köszönöm a válaszokat!
És te egy ilyen embert haverodnak nevezel? Érdekes....
Sok mindent nem tudsz tenni, rendőrségre is hiába mész. Papírod nincs róla, gondolom átíratva sincs a nevedre (feltéve persze, hogy nem 50ccm-es segédmotorról van szó, aminek nincs forgalmija). Az, hogy van 3 szemtanúd, nem bizonyít semmit. Nyugodt lehetsz, ő is fog tudni keríteni 3 embert, aki az ő verzióját helyesli majd, akármi is legyen az.
Szóval ez így elsőre buktának hangzik. Ezért kell minden ilyesmiről papírral rendelkezned, nem feketén intézni a dolgokat.
na akkor mondom mi a terv, felhívom telefonon és rögzítem a beszélgetést, amiben kihangsúlyozom, hogy mikor szándékozik vissza adni végre a motorOMAT. Ezzel igazolom, hogy az enyém bármit is válaszoljon. Lehet épp megzsarol, hogy fizessek 50 ezret ha vissza akarom kapni, vagy azt mondja, hogy a motorodat buktad, stb.
Hidd el, hogy itt nem a tökeimmel van a baj, egyszerűen fölényeskedésből le akarja húzni a motort, mert azt hiszi, hogy bármit megtehet, úgyis megússza.
Egy telefon beszélgetés, amiben te hangsúlyozod az igazad ugyanúgy nem ér semmit.
Első körben elmennék ehhez a haverhoz egy utánfutóval és fenyegetőzés nélkül elmondanám, hogy jöttem a motorért, most azonnal viszem, ha nem működik együtt feljelentem. Nem kell kivagyiskodni, ordibálni, veszekedni, stb. Tájékoztatod részletesen mi lesz a dolog további menete, ha nem működik együtt. Nyugodt lehetsz, hogy oda fogja adni a motort...
Ha mégse akkor pedig fel kell jelenteni és kész.
Egyébként mégis mit akarsz kezdeni a motorral ha még adásvételid sincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!