S. O. S Hova menjek ilyen esetben?
Figyelt kérdés
vettem egy kocsit, és amíg nem írattam át, megbírságoltak 10 ezerre, volt parkolóbérletem, de az úttisztítás miatt kaptam egy büntit, viszont ugye a régi tulaj kapta. Írta, hogy nekem kell kifizetni, elküldi postán, van rá 30 napom...vártam vártam, mostmár nem is ír vissza, és a csekk se jött... Hova menjek?? Nem akarom,hogy kivonják!!!!!!2017. aug. 25. 12:25
1/11 anonim válasza:
Nem fogják kivonni, hanem ráterhelik először - átírás hiányában -a tulajdonosra, majd később ha tisztázódik az átiratás, akkor rád! Egyszerűbb a folyamat, ha a srácnak átutalod a számlájára a 10.000 Ft-ot, ő pedig befizeti neked, nem kell postázgatni a csekket!
2/11 A kérdező kommentje:
Hogy is mondjam...nem a megbízható emberek közé tartozik!! Amúgy nem az én nevemen van, hanem anyámén
2017. aug. 25. 12:50
3/11 anonim válasza:
menj el hozzá személyesen és mond meg neki, hogy oda adod a 10e forintot és fizesse be.
közben a mobilodon benyomod a diktfont és felveszed a beszélgetést.
ha nem akarja "elfogadni" a pénzt akkor beszélgetni kell vele, hogy legyen bizonyíték a hangfelvételen aztán szevasz :)
Onnantól kezdve nyert ügyed van....
4/11 A kérdező kommentje:
aztán meg elkölti a pénzemet...
2017. aug. 25. 13:00
5/11 anonim válasza:
Ilyen gondolkodással minek neked autó? :-)
6/11 anonim válasza:
Az illetékes hatósághoz elballagtok édesanyáddal és az autó forgalmijával és ezt ott is elmondjátok. Valószínűleg onnan hamarabb kaptok csekket, mint az előző tulajtól. Pénzt ne utalj és ne is adj neki.
7/11 anonim válasza:
A bírságolás pillanatában kié volt az autó? A leírásod szerint még az előző tulajé. Így az ő büntetése és az ő dolga befizetni. Ha ő ezt az adásvételivel a kezében megfellebbezi, akkor elküldik neked a büntetést és akkor befizetheted. Neki semmiképpen ne adj pénzt, mert nem érdeke befizetni, ahogy az sem érdeke, hogy neked átadja a csekket. Pláne, ha nem túl megbízható, ahogy írod.
8/11 A kérdező kommentje:
A büntetés pillanatában az enyém volt az autó, csak az ő nevén volt. Szerdán lett véve az autó, és azon a héten szombaton történt a bírság, ugyanis dolgoztam, és nem voltam kocsi közelében,hogy arrébb álljak a qrva úttisztítás miatt.
2017. aug. 25. 17:11
9/11 anonim válasza:
Félre értettél, a bírság szempontjából elsőként az számít, hogy még nem volt atíratva. Neki ment a bünti, ha nem fizeti be, tőle fogják behajtani. Ha bemutatja az adásvételit, akkor ő mentesül és téged értesíteni fognak, ahogy az előbb leírtam. Szerintem jelenleg ő a "dehogy fizetek, már eladtam" állásponton van és majd akkor lesz neki sürgős a dolog, amikor megkapja az értesítést a behajtásról. A helyedben én nem adnék neki pénzt, intézze el hivatalos úton, utána ti is befizetitek hivatalosan.
10/11 anonim válasza:
Szerintem meg célszerűbb megelőzni a gondokat! Illetékes hatósághoz bemész befizeted azt le tudtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!