Egy kopogó hangot hallok a kocsi alól valahonnan a bal eleje felől. Próbáltam lögdösni az autót, hogy esetleg a felfüggesztés de akkor nem hallatszik semmi csak ha megyek vele. A kipufogó csövet néztem de az se mozog. Mi lehet az a hang?
Figyelt kérdés
Toronycsapág biztos nem mert az nemrég lett cserélve, és többnyire csak akkor hallom ha egyenesen megyek vele és valami kátyú vagy huppanó van.2017. aug. 24. 09:09
1/7 Varga Péte4 válasza:
Stabilizátor gömbcsuklója? Nekem az AVEO-ban ez okozta 2 év után.
2/7 anonim válasza:
Nálam is stabilizátor kar kopogott.
3/7 A kérdező kommentje:
Ezt mennyire sürgős cseréltetni? Balesetveszélyes?
2017. aug. 24. 09:48
4/7 anonim válasza:
Nekem is hasonló a problémám azzal a különbséggel, hogy nekem sokszor egyenletes talajon csinálja nagyobb kanyarban, rázós úton nem. Én a toronycsapágyra tippeltem, nekem az Astra H-nál tiszta rozsda ott minden, kitakarítottam, befújtom, most egyenlőre nincs zaj, de elképzelhetó, hogy a stabilizátor kopott ki.... az még a jobbik eset lenne.
5/7 anonim válasza:
A kollégák már megírták a választ
Stabilizátor rúd és azon is a gömbfej
Csak egyben lehet megvenni és nem érdemes sajnálni rá a pénzt
Érdemes párban kicseréltetni mindkettőt
1 órás munka van vele
Nem balesetveszélyes, nem kell futóművet állítani csak kellemetlen a kopogó hang
Nekem most lett egy hete cserélve addig egy hónapot mentem így mert nem volt időm cseréltetni
6/7 A kérdező kommentje:
1 hónap múlva viszem műszakira, úgyhogy azt szerintem akkor megvárom vele, ha nem tud szétesni menet közbe.
2017. aug. 24. 16:03
7/7 anonim válasza:
Egyes műszaki állomások még ezzel a hibával is átengedhetnek... De a saját autódról van szó és házilag is kicserélhető. Egyedüli trükk, hogy a stabilizáló keresztrúd rugalmasan megfeszül, szétszedéskor elugrik (veszélyes lehet) és összeszerelésnél - Peugeot 307 esetében van tapasztalatom - egy emelővel a helyére kell emelni. Úgy kell megállni szerelés előtt, hogy a másik oldal alacsonyabban legyen, akkor a szerelt oldalon lejjebb ugrik, és összerakásnál emelni kell a keresztstabilizátor rudazatot (rugalmas hajlított acélrudat). Kell hozzá egy kis szerelési gyakorlat, nem sok. Inkább veszélyes, mint bonyolult. Nekem az egyik oldalon már másodszor kell majd cserélni, miközben a másik oldal még jó, valószínűleg azért, mert mindig azon az oldalon megyek pocsolyába, amikor kiállok. Érdemes kissé drágább de minőségi utángyártottat (pl. Lemförder), vagy jó drága gyárit venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!