Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első kocsi? Tapasztalatok?

Első kocsi? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Most végeztem a jogosítvánnyal, és szeretnék mihamarabb saját autót venni. Jelenleg dolgozom ideiglenesen Havi 80.000ft+ fizetéssel. Nagyjából maximum 500.000ft-ot szeretnék rászánni, de nem tudom hogy mit lenne érdemes venni. A német kocsik felé orientálódok, illetve nem szeretnék "túl" öreg autót (2000 utáni évjáratra gondoltam), de bármi szóba jöhet. Mondták páran hogy nem mindegy milyen az első kocsi, de nem tudtam megérteni.. Mindenki azt mondta, hogy egy "kis" autó bőven elég, konkrétan Corsa-kra és Golf-okra gondoltak, de engem jobban vonzanak a Kombi-k, mint a csapott hátúak, illetve sedan-ok.. Várom a tapasztalatokat, ajánlásokat! :)

2017. aug. 22. 20:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha 2000 utánit szeretnél legfeljebb 500 ezerért, akkor olyan nagyon nem tudsz válogatni. Mit szólnál egy Swift Sedanhoz? Amúgy én elsődlegesen az állapotra koncentrálnék. Fabia kombit mondanám még.
2017. aug. 22. 20:48
 2/10 anonim ***** válasza:
80k fizetéssel ne vegyél autót, csak ha feltétlenül szükséges a munnkábajáráshoz.
2017. aug. 22. 21:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Ennyiből nem fogsz tudni autót fenntartani és enni is minden nap.

Egyébként irreális elvárások, Astra F, Jetta, Golf III, ilyesmikben kell gondolkozni

2017. aug. 22. 21:55
 4/10 anonim ***** válasza:
hát értelmes 2000 utáni kocsit nem fogsz tudni venni,de 1990-től 2000-ig igen,ha vonzanak a német kombik,és valami sportosat akarsz akkor én a helyedben vw passat b4 variant vr6-ot vennék,multkor is volt fent egy patika állapotú 420 ezerért,és ajánlom,hogy kezdj el valamit maszekolni a 80 ezred mellé,mert ez tényleg elég kevés még a leg primitívebb kocsi fenntartása is eléggé drága.
2017. aug. 22. 23:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Egy szétrúgott VR6-ot az életben nem lehet ennyiből fenntartani...
2017. aug. 23. 07:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha jársz is a kocsival, akkor havi 40k-t el fog vinni (ha alig használod akkor csak 20-at).

80e fizetésből ne akarj autózni, mert rohadtul nem marad pénzed....

2017. aug. 23. 09:15
 7/10 anonim ***** válasza:
csakis F astra :D vagyis szerintem én 380 ezerért vettem a 2001-es astrámat és imádom :D szép rozsdamentes szal bárhol meg tudok vele jelnni és mindenki nézi hogy miylen szép állapotban van :D amióta megvettem 120 ezret költöttem rá de ebben benne van vezérlés olaj szürök gyertyák kipuffogó rendszer csere és mindeből minőségi cuccot vettem bele tehát gates vezérlés gyári gm gyertyák stb :D imádom és megy mint az állat 1.4 60 ló de nincs benne katalizátor és tényleg jó állapotban van motorikusan és okoztam már vele haveroknak meglepetéseket :D meg erősített lengéscsillapitók és stabilizátorok vannak alatta így kanyarban si tart mint az állat :D és 20 éves vagyok nekem van egyedül kocsim haverok között szoval ha szar is lenne imádnak de igy meg aztán végkép :D 1 éve boldog F astra tulajdonos ! :P (és gyönyörű szép sötét kék színű neked is ebben ajánlom mert rohadt jól mutat rajta )
2017. aug. 23. 19:55
 8/10 A kérdező kommentje:

Azt hiszem valamit kifelejtettem.. Jelenleg 18 éves vagyok, és szülőkkel élek.. Jelen esetben nem kell kajára, stb-re gondolnom (még). Jelenleg nincs kocsi a háztartásban, illetve munkába járás 15km oda, 15km vissza, és most az iskola megkezdésével a buszozás lehetetlen lenne.. Valamint most végeztem a sulival (közép), és van egy kis spórolt pénzem az ösztöndíjnak köszönhetően.

Köszönöm a válaszokat, még nézelődöm! :)

2017. aug. 24. 05:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőbe járok, de én "örököltem" egy 82-es japán konzervdobozt. Csak a szopás van vele, több pénz ment el rá, mint amennyit ér. (Ne érts félre imádom). De ha az a pénz most a kezembe lenne, Swiftet vagy Ignist vennék.
2017. aug. 24. 14:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Napi 30 km munkába járás, az havi 600 km. Az már egy tanki benzin...
2017. aug. 25. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!