Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alfa Romeot 159 szeretnénk...

Alfa Romeot 159 szeretnénk venni. Benzin vagy dízel?

Figyelt kérdés

Nagyrészt városban használnánk, de havonta minimum 1x hosszabb távra is utazunk vele. (130km 200km) nem megyünk évi 20 000km-t vele, amit kellene a fórumokon olvasottak szerint a dízeles modelleknél. Van értelme dízelt vásárolni szerintetek, vagy csak tönkretesszük?

Köszönjük előre is a válaszokat!

2017. aug. 20. 12:17
 1/4 crudy ***** válasza:
En erre inkabb benzinest vennek. Havi egyszer kicsit tobb lesz a benzinpenz de soha maskor nem kell aggodni h mennyit ment megint az auto hidegen.
2017. aug. 20. 13:37
 2/4 anonim ***** válasza:

nem mindegy ?? tönkremegy az magától is, mind1 neki hogy város vagy vidék.

az időtartamnak meg SEMMI köze nincs a megtett km-hez, hacsak nem átlagsebességet számolsz így nem tudom hogy milyen fórumon mondták hogy évi 20ezret kell vele menni.

miért pont évente ? MIért ne lehetne másfél évente annyit menni vele ??

2017. aug. 20. 16:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Ilyen körülményekre csakis benzinest vegyél.
2017. aug. 21. 22:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem dízel van, napi 10-10 km-es távon használom, havonta 1-2x szintén hosszabb távon, mint ahogy te is írod. 2 éve van meg, de nem bántam meg, hogy ezt vettem. A benzinmotorok nem sikerültek túl fényesre ebben a szériában sem, kivéve a Tbi persze. Az 1.9 kicsit lomha, a 2.2 már erőben jó.

Viszont a benzinesben van vezérlésmódosító, ami bár nem gyakran megy tönkre, azért lesz rá alkalom, hogy cserélni kelljen, és nem olcsó. Persze még mindig jobb anyagilag, mint egy dízel rendszer.

Dízelnél ha nincs kiírva a dpf szűrő, akkor 500 km-ként regenerál, és általában pont akkor, amikor már parkolnál, és persze ilyenkor nem szabad leállítani. Ha a városi dugóban kezdi el, az sem túl jó, mert 2000-es fordulaton kell tartani ilyenkor a motort, vagy felette.

Mindegyiknek van előnye is, hátránya is :)

2017. aug. 25. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!