Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A futóművek fejlődése miért...

A futóművek fejlődése miért lassult le?

Figyelt kérdés

Leállásról nyilván szó sincs, csak lelassult a fejlődés.

Ha összehasonlítjuk a tömegmárkák modelljeit egy prémiummal, akkor feltűnik,hogy ,mondjuk egy Octavia,Mégane is meglehetősen sokat tud, sokzónás klíma ülés hűtés/fűtés, mindent, kivéve a speciálisabb extrákat (nyakfűtés).

Illetve, egyik nagy különbség az anyaghasználat minősége.

A másik, pedig ami a lemezek alatt van.

A legtöbb kényelmi extra a prémium, nagy autókból szivárgott lefele, viszont az Octinál a francia leánynál a futómű még mindig nem légrugós.Ugyanez igaz az összes többi hasonló kategóriás autóra.

A légrugót elég régen használják már a prémiumgyártók, ideje lenne ennek is leszivárognia.

Én kétszer ültem olyan autóban, aminek hidropneumatikus rugózása volt,na az tényleg olyan, mint egy "varázsszőnyeg", suhan hangtalanul,rezzenéstelenül csendben, mint a sír.Baromi kényelmes volt vele utazni.

A didropneumatikus rugózás igazi prémium színvonal.

2017. aug. 19. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A légrugó egy kva drága játék. Sokkal drágább, mint a hagyományos futómű megoldások - ergo növelné az autó árát, ami piacképtelenné tenné a az alsó és középkategóriában.

Továbbá aki 5-6 milliós új Skodát vásárol az elvárja, hogy ne 2 lepedő legyen egy futóműfelújítás ha gond van, mert az egy pár éves autónál GTK.

2017. aug. 19. 21:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Első összefoglalta, nem lassult le a fejlődés, nem fizetik meg a vevők ezekben az autókban.
2017. aug. 20. 07:59
 3/5 D. Brasco ***** válasza:
Ezt a legrugos dolgot még hanyszor fogod meg kérdezni??Az első ilyen kerdesednel is leirtuk mar hogy a legrugó nem egy filléres cucc!
2017. aug. 20. 08:35
 4/5 anonim ***** válasza:

És szerintem tök rossz...

sokkal jobban szeretem a sima rugózású autókat, jobban érzem az utat.

2017. aug. 20. 11:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Csoda jó dolog amíg működik de ha elromlik akkor vagyonokba kerül javítani.És elég gyakran elromlik. A Citroen ami híres erről még ők sem erőltetik már annyira,mert a márka rossz hírét pont ez a fajta rugózás romlékonysága és drága javíttatása alapozta meg. No meg egy hagyományos rugózású autóval akár törött rugóval nullás gátlókkal is eljutsz A-ból B-be de egy elfolyt olajú hidrós kocsival ott állhatsz amíg nem jön érted a tréler.
2017. aug. 24. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!