Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bárkiből válhatna autóversenyz...

Bárkiből válhatna autóversenyző vagy erre is ritka, különleges tehetség szükséges?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy rengeteg gyakorlás árán elsajátítható az amit egy profi pilóta tud vagy sem? A focihoz ugye kell egy veleszületett képesség ami vagy megvan valakiben vagy nincs. Ha nincs akkor is tud rugdosni egy labdát csak nyilván nem úgy ahogy teszi azt egy válogatott labdarúgó vagy éppenséggel egy olyan személy aki tud focizni. Ugyanígy van ez az autóversenyzéssel is vagy ahhoz csak rutin szükséges?

Természetesen vannak kiemelkedő versenyzők akik gyorsabbak a társaiknál de mondjuk egy kevésbé kivételes (Marcus Ericsson, Jolyon Palmer stb.) szintű versenyzőt beérhetne egy "átlag" ember is?

Visszatérve a focis szálhoz rengeteg embert ismerek akik amatőr szinten fociznak kiválóan, rengeteg elismeréssel büszkélkednek azonban mégsem lett belőlük világsztár, amit nem tudom, hogy a sorsnak köszönhetnek és nem születtek jó helyre, jó időben vagy annak, hogy annyira azért mégsem jók. Ezen az elven akkor más is lehet képes lenne arra amit tud egy versenyző .

Tudom, sok a ha és a feltételezés, találgatás de remélem megértitek a kérdésem lényegét.

2017. aug. 18. 11:11
1 2 3
 11/25 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Az a helyzet, hogy nagyon sok embernek van jogosítványa. Ők mind tudnak tud gázt adni, sebességet váltani és fékezni, de mégsem fognak soha úgy vezetni, mint egy jó versenyző.

"...nem tartod nehéznek..."

Hmmm.

Mondok egy példát. Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között van egy kanyargós erdei út, 7.3 km hosszú, jó minőségű aszfalt.

Az első 5 autó, 4perc 10másodpercen belül teljesítette a távot.

Neked is menne ennyi idő alatt?

Mert akkor ott a helyed! ;)

2017. aug. 19. 16:36
 12/25 veterán vas ***** válasza:

Bocsánat, az előzőből kimaradt:

Az idei miskolci rallyverseny első 5 autójának a teljesített idejét hoztam föl példaként.

2017. aug. 19. 16:40
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem találtam videót erről az útszakaszról. Igen sokan vezetnek meg tudnak sebességet váltani stb. vagyis tudnak vezetni. De miben nyilvánul az meg, hogy nem tudnak és nem is fognak sohasem úgy, ahogy egy jó versenyző?

Abban csak, hogy lassabb?

A Forma 1-ben is akár, vannak másodpercekkel lassabb versenyzők és mégis profi pilóták.

Nincsen ez egy kicsit túljátszva meg túlmisztifikálva, hogy ők annyira nagy istenek a volánnál? Ők is ugyanolyan emberek és ők is hibáznak. Elhiszem, hogy a saját és autóik határjukon mennek de mégis folyamatosan követnek el hibákat.

2017. aug. 19. 16:59
 14/25 veterán vas ***** válasza:

Google kereső:

"Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt rally"

Láss csodát: 52000 találat (0.58másodperc)

Nos???

2017. aug. 19. 17:11
 15/25 A kérdező kommentje:
Hát, szerintem ez nem egy embert próbáló útszakasz. Nyilván én nem tudnék ilyen gyorsan végigmenni rajta, mivel nincs semmi tapasztalatom de egy rutinos, sokat látott sofőr simán megcsinálná hiába nem versenyző. :) Ez csak az én véleményem, ha szerinted nem így van, vagy te is ralizol akkor nyugodtan cáfolj meg. De ha ezért olyan nagy király egy versenyző -aki ebből él- mert ennyit meg tud csinálni akkor nem esett le az állam tőlük.
2017. aug. 19. 17:25
 16/25 veterán vas ***** válasza:

Nem akarlak meggyőzni, csak kérdeztél valamit és én megpróbáltam rá válaszolni.

Ahhoz hogy az említett 7.3km-t 4perc 10mp alatt megtedd, 103,68km/h átlagot kell menni(!)

Az ugye megvan, hogy egy kanyargós erdei úton ha 40-60 között veszel be néhány kanyart, akkor az egyenesekben 140-150-et kell menni hogy kijöjjön a kívánt átlag.

Ha ezt tényleg bármely átlag rutinnal bíró sofőr is képes megoldani, akkor én kérek elnézést. ;)

2017. aug. 19. 19:36
 17/25 A kérdező kommentje:

Értelek és én csak szépen meg akarom beszélni, úgyhogy nyugodtan írd a véleményed, legalább te értesz is hozzá és van kivel "vitázni" :)

Ezt a videót néztem viszont ebbe, hogy 150-el menjen valahol is azt kétségbe vonnám. Nagyon nagy kitöréseket és ellenkormányzásokat sem láttam. Az autó sem egy korosodó Lada amivel meg kell küzdeni. Ezért nem is értem, hogy ezt egy tapasztalt (hangsúlyozom nem én) sofőr miért ne tudná meg?

https://www.youtube.com/watch?v=CAMhKDP9YlE

2017. aug. 19. 20:56
 18/25 anonim ***** válasza:
43%
Azért nem, mert a versenyt tizedmásodpercek döntik el. Tizedmásodpercek állnak rendelkezésre a döntést meghozni, és véghez is vinni. Folyamatosan, minden tizedmásodpercben ki kell hozni a gépből a legnagyobb nyomatékot a legnagyobb elérhető sebesség mellett.
2017. aug. 20. 08:17
 19/25 A kérdező kommentje:
Szerintem azok a tizedmásodpercek semmik. Ha csak néhány tizedmásodperccel vagy akár 1-2 másodperccel gyorsabb mint egy átlagos jó sofőr ami amúgy is szinte észrevehetetlen akkor egyáltalán nem nagy teljesítmény amit csinálnak és nincs is akkora különbség egy hétköznapi sofőr és egy versenyző között mint mondjuk egy Ronaldo, Pogba és egy megyei szintű focista között, ahol szemmel láthatólag nagy a szakadék.
2017. aug. 20. 12:50
 20/25 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Úgy tűnik, számodra csak a vita fenntartása a fontos, és nem a tartalma.

Ilyen esetben a legmeggyőzőbb érvelés is csupán haszontalan szóf@sás. :/

2017. aug. 20. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!