Robogó hűtője mitől melegedhet túl?
Ellenőrizni kell hogy üzemmeleg motornál megfelelő-e a folyadékkeringés, azaz a radiátor tetőtől talpig meleg legyen és a visszatérő ág szintén meleg legyen.
Ha a keringés nem megfelelő, lehet rossz a termosztát, vagy a vízpumpa, vagy dugulás.Ha megfelelő, akkor ellenőrizni kell hogy mennyire meleg az a víz. Ha túl meleg a víz, akkor valami nem oké, vagy a gyújtás szöge, vagy szegény a keverék.
Ha viszont jó a keringés, jó a vízhőfok, akkor rossz a hőérzékelő!
#2 Természetesen nem csapvíz. Ioncserélt+fagyálló keverékét töltöttem bele 1:1-es arányban keverve.
#1, #3 Én is valami hasonlón elmélkedtem. Kocsin már jártam úgy, hogy a szerelő rossz termosztátot tett bele és egyszer csak elfüstölt alattam a gép. Ennek a vasnak az előzős tulaja meg abszolút nem tarotta rendben a dolgokat ( olyan kocsonyás volt a motorolaj, hogy már aszittem visszaköszön). Szóval elképzelhető, hogy valami összebugázott alkatrészt szerelt bele.
(Ment a zöld pacsi mindenkinek) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!